Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) για το Νομό Μεσσηνίας για το έτος 2019 έγιναν 573 συστάσεις νέων επιχειρήσεων και μόλις 147 διαγραφές, συμπεριλαμβανομένων μετατροπών νομικών μορφών, συγχωνεύσεων, μεταφορών έδρας και οριστικών λύσεων. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα του Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Μέσα από την άντληση των στοιχείων αυτών, σε σύγκριση με το έτος 2018 ,είναι προφανής η συνέχιση του αυξητικού ρυθμού εγγραφών νέων επιχειρήσεων σε σχέση με τις διαγραφές και για το έτος 2019.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση σε σχέση με το 2018 στην ίδρυση Ετερορρύθμων Εταιριών (Ε.Ε.), Ομορρύθμων Εταιριών (Ο.Ε.) και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών (Ι.Κ.Ε.), καθώς επίσης και μια μικρή πτώση των Ατομικών Επιχειρήσεων το έτος 2019.

Βέβαια οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Κι αυτό καθώς ενδιαφέρον θα είχε μία συνολική ανασκόπηση την τελευταία δεκαετία, όχι μόνο στο άνοιγμα και κλείσιμο επιχειρήσεων, αλλά και στο τι επιχειρήσεις έκλεισαν και τι επιχειρήσεις άνοιξαν, σε σχέση με το προσωπικό που διαθέτουν, το αντικείμενο και τη γενικότερη παρουσία τους στην τοπική οικονομία. Φυσικά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και όλους εκείνους που έχουν… χρεοκοπήσει αλλά μη έχοντας άλλη επιλογή απλώς «συντηρούν» τη φτώχεια και τα χρέη τους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.