Σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Καλαμάτας, όπως η διάνοιξη της οδού Κρήτης και η αξιοποίηση περίπου 450 στρεμμάτων νότια αυτής για τουριστική χρήση με αυξημένους συντελεστές δόμησης, απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε τους στόχους της δημοτικής αρχής και ενημέρωσε τον Υπουργό για το αναπτυξιακό πλάνο που υπάρχει, με τον κ. Γεωργιάδη να δηλώνει συμπαραστάτης και αρωγός στα ζητήματα που η πόλη προτάσσει.

Ο Δήμαρχος Καλαμαάτας μιλώντας στους δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι έκανε γνωστούς στον Υπουργό «τους μεγάλους στόχους, που έχουμε θέσει ως νέα Δημοτική Αρχή. Ένας απ’ αυτούς αναφέρεται στο παραλιακό μας μέτωπο. Τον ενημέρωσα, λοιπόν, για την Ανατολική Παραλία και την κατεύθυνση που έχω δώσει στη Διεύθυνση Πολεοδομίας για την πολεοδόμηση και εκπόνηση πράξης εφαρμογής στην περιοχή της ανατολικής Καλαμάτας.

Αναφέρομαι στη διάνοιξη της οδού Κρήτης. Μετά τη διάνοιξη, θα προκύψουν 440 στρέμματα, από την Κρήτης και νότια προς τη Ναυαρίνου, 440 στρέμματα που είναι χαρακτηρισμένα ως τουριστική ζώνη, δηλαδή έχουν υψηλό συντελεστή δόμησης. Εκεί είναι δυνατόν να γίνουν μεγάλες τουριστικές μονάδες. Μόνον έτσι θα ΄ρθει η ανάπτυξη, με τέτοιες πρωτοβουλίες, με τέτοιες κινήσεις. Ο Υπουργός εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και ανέφερε πως θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίξει».

Σύμφωνα με τον Θανάση Βασιλόπουλο «στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό να έχουμε την πολεοδομική μελέτη και την πράξη εφαρμογής, ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Αυτό ακριβώς ανέφερα στον Υπουργό. Ενδεχομένως θα χρειαστούμε και χρηματοδότηση γι’ αυτό. Μας είπε ότι θα μπορούν να μας στηρίξουν για μελέτες και μέσα από τη ΜΟΔ (σ.σ. με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες πιο γρήγορα», προσθέτοντας ότι «μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος θα πάρει την έκταση που χρειάζεται για τη διάνοιξη της οδού Κρήτης, χωρίς να χρειάζεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε, ακόμη, ότι συζήτησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης «και για την ανάπτυξη του δυτικού μετώπου του Δήμου Καλαμάτας, που συνδέεται και με τη γέφυρα που θέλουμε από κοινού με το Δήμαρχο Μεσσήνης και με τον Περιφερειάρχη να δημιουργήσουμε στον Πάμισο. Το άκουσε με πολύ ενδιαφέρον».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.