Έργα του ΕΣΠΑ, οι παρεμβάσεις στον Ταΰγετο, οι… εξελίξεις σχετικά με το 5G σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. και άλλα ζητήματα βρέθηκαν στο «μενού» Άδωνι – Βασιλόπουλου, εκεί όπου κυριάρχησαν βέβαια τα αναπτυξιακά σχέδια όπως η τουριστική προοπτική στην ανατολική παραλία και η διάνοιξη της οδού Κρήτης κι άλλα (βλέπε ΕΔΩ).

ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι, σε συνέχεια προσπαθειών του Δήμου Καλαμάτας και με ενέργειες του Υπουργού Ανάπτυξης, προωθείται η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (Τηλε-έλεγχος/Τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας». Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου, που θα παρακολουθεί τη λειτουργία των δεξαμενών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, καθώς και τις τιμές πίεσης του δικτύου ύδρευσης, ανιχνεύοντας επομένως τις διαρροές. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.858.140 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Κατόπιν των προαναφερθεισών προσπαθειών αναφορικά με το έργο αυτό, επίκειται η έγκριση υπογραφής σύμβασης.
Σχετικά με άλλα έργα ΕΣΠΑ, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως έγινε σχετική συζήτηση με τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, δεδομένου πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει καταθέσει 7 προτάσεις, προϋπολογισμού πάνω από 7 εκατ. €, που έχουν ενταχθεί σε επιμέρους Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ υπάρχουν και προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ενταχθεί και αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, κατά κύριο λόγο, ύψους περίπου 5 εκατ.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Ο Θ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Α. Γεωργιάδη και για έργα με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έργα στον Ταΰγετο και, συγκεκριμένα, αφενός ένα έργο 400.000 €, για το οποίο έχουν μείνει κάποιες μικρές εκκρεμότητες και αφετέρου για το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δημοτικού οδικού δικτύου, ύψους 1.250.000 €. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι το δεύτερο έργο συνεχίζεται και τη συγκεκριμένη ημέρα γίνονταν εργασίες στο Ελαιοχώρι, προσθέτοντας ότι «εκκρεμεί αυτή τη στιγμή ο δεύτερος λογαριασμός, που τον έστειλε η Υπηρεσία πριν μία εβδομάδα στο αρμόδιο Υπουργείο» και τονίζοντας ότι ο Υπουργός «με ενημέρωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πληρωθεί ο λογαριασμός πριν αλλάξει ο χρόνος, γιατί – ξέρετε – υπάρχει μία δυσκολία όταν αλλάζει ο χρόνος. λόγω του προϋπολογισμού».

 

ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 5G

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε αναφορά στις εξελίξεις όσον αφορά στο 5G. Ο Υπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας – όπως ανέφερε ο Δήμαρχος – ότι «ουσιαστικά δυσφήμισε την πόλη», μια πόλη που εξελίσσεται και την οποία ο κ. Γεωργιάδης παρακολουθεί στενά και έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτήν.
Ο Δήμαρχος τον πληροφόρησε ότι «το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενημερωτικές ημερίδες και το θέμα θα το επαναφέρουμε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα νέα δεδομένα. Τον ενημέρωσα, επίσης, ότι έχουμε στείλει ήδη έγγραφο και ζητάμε να παραμείνει το όχημα μετρήσεων στην Καλαμάτα για ακόμη ένα χρόνο».

 

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο Δήμαρχος μετέβη, στη συνέχεια, στο Υπουργείο Υποδομών όπου συναντήθηκε με αρμόδια στελέχη, από κοινού με το Δήμαρχο Μεσσήνης, σχετικά με «το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της θωράκισης του αεροδρομίου. Μας ενημέρωσαν ότι το έργο αυτό βαδίζει προς έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα συζητήσεις γι’ αυτό. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο αγγίζει τα 30 εκατ. €».
Επίσης, ο Θ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε και για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, που ενδέχεται να «αγγίξει» τα 100 εκατ. €. «Όπως έχουμε πει, αυτό έχει περιβαλλοντική ταυτότητα και η αξιολόγηση του είναι θετική. Αναμένουμε, πιστεύω σύντομα, θετικές εξελίξεις γι’ αυτό το θέμα, από τον Υπουργό ή από τον Πρωθυπουργό», κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.