Επιστολή προς τους συλλόγους θεραπευτών ειδικής αγωγής απέστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο στην ειδική αγωγή. Στην επιστολή του ο κ. Μαντάς ζητά από τους θεραπευτές να συστήσουν ομάδα εργασίας και να καταρτίσουν από κοινού ένα ενιαίο, πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ειδική αγωγή. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, θα υπάρξει η δυνατότητα το σχέδιο αυτό να υποβληθεί προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε μετά από σχετική διαβούλευση, να προκύψει μια οριστική και κοινά αποδεκτή λύση.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαντάς, «τα τελευταία χρόνια η ειδική αγωγή έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Η ευθύνη βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία χοντροκομμένα και άκομψα προσπάθησε να επιβάλλει συμβάσεις και voucher στους θεραπευτές. Στην ουσία όμως δημιούργησε μια ακραία κατάσταση χωρίς εμπιστοσύνη, η οποία διατηρείται στοιχειωδώς εν ζωή μέσω 3-μηνων παρατάσεων. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς και θεραπευτές συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται κάθε μέρα, μην γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που είτε παιδιά αναγκάστηκαν να διακόψουν τις θεραπείες τους, είτε οικογένειες και θεραπευτές επωμίστηκαν ένα σημαντικό οικονομικό βάρος, για υπηρεσίες που το κράτος όφειλε να διασφαλίζει ότι παρέχονται στους πολίτες».

Και ο κ. Μαντάς κατέληξε λέγοντας, «τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες είναι στον ιδεολογικό πυρήνα μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως η δική μας. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 19 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.