Στο Erding της Βαυαρίας, στη Γερμανία, βρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου διεξάγεται η 9η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατά την περίοδο από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης, έγινε αναφορά σε παραδείγματα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Σχετικά με το θέμα μίλησε ο Δήμαρχος Κοζάνης, από ελληνικής πλευράς.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Έγινε αναφορά σε θεσμούς όπως: Erasmus Plus, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, URBack, LEADER, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στη συνέχεια, ο Θ. Βασιλόπουλος έλαβε μέρος στα τραπέζια εργασίας.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν προσκλήσεως του Frank Edelmann, πρώην Δημάρχου του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας και συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η σύζυγος του οποίου κατάγεται από την Καλαμάτα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έλαβε το λόγο και έκανε δεκάλεπτη περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Καλαμάτα, των πλεονεκτημάτων της πόλης και της περιοχής της, καθώς και της αναπτυξιακής της προοπτικής. Επισημαίνεται πως η Καλαμάτα είναι γνωστή και στους Γερμανούς Δημάρχους, οι οποίοι συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.