Στη Γερμανία ανεχώρησε, σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να μετάσχει στην 9η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατά την περίοδο από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2019.

Πριν την αναχώρησή του, ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ότι η συνδιάσκεψη έχει τίτλο:
α) Νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση
β) Νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συμμετοχή του στη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης γίνεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δήμου Καλαμάτας και επεσήμανε τα εξής, σχετικά με τις εργασίες της: «Αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν σημαντικά workshop, που θα αφορούν σε:
• χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Τοπική Αυτοδιοίκηση και προοπτικές
• γεφύρωση των ανισοτήτων και ισότιμες συνθήκες διαβίωσης
• παράλληλες θεματικές, όπως: βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και κυκλική οικονομία, Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, καινοτομία, λύματα, κομποστοποίηση, γεωθερμία.

Η συγκεκριμένη συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε επίπεδο Δημάρχων και κυβερνητικών στελεχών και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά την επιστροφή. Ο ρόλος μας ως Δημοτικής Αρχής είναι, μεταξύ άλλων, να ακούμε προτάσεις, να τις αξιολογούμε και τις καλές πρακτικές να τις υιοθετούμε και να τις αναπτύσσουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.