Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, ζητώντας τη δημιουργία Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων αλλά και βάσης πτήσεων και εκπαίδευσης χειριστών για Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.

Στην Ερώτηση του ο Μίλτος Χρυσομάλλης παραθέτει αναλυτικά τη σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς θα αποτελέσει πηγή εσόδων και ταυτόχρονα μέσο αναβάθμισης των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σήμερα, όσο και για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, καθώς το εκπαιδευόμενο προσωπικό θα παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο και θα εξυπηρετείται για τη διαβίωση του από τις υποδομές και την αγορά του νομού.

Η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου Εκπαίδευσης πιστοποιημένου σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αξιοποιήσει τα πλούσια συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις πολεμικές αεροπορίες που αναζητούν εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για τους ιπταμένους τους.

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ιδανική επιλογή για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης καθώς και βάσης εκπαίδευσης και πτήσεων για Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη. Η υλοποίηση του θα έχει πολλαπλά οφέλη σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο για την χώρα μας, την Πολεμική Αεροπορία αλλά και την περιοχή της Μεσσηνίας» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.