Αντιπροσωπεία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Καλαμάτα – Επίσκεψη σε Επιμελητήριο και «Ένωση Μεσσηνίας»

0
7

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Michael Dorn, Σύμβουλο Οικονομικών Υποθέσεων, τον κ. Andrea Kehrbach, Σύμβουλο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την κα Doris Tippmann, Σύμβουλο Οικονομικών, πραγματοποίησε σήμερα ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη της Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας παρέστη η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κα. Ελένη Αλειφέρη, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι start ups επιχειρήσεων στη Μεσσηνία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της περσυνής επίσκεψης του Πρέσβη της Γερμανικής Πρεσβείας κ. Γενς Πλότνερ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μεσσηνία ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, παιδεία.

Ο νέος Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων κ. M. Dorn επικεντρώθηκε στις εξαγωγές των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων και στις προοπτικές ανάπτυξης της μεταξύ μας συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην 85η ΔΕΘ 2020, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα και στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να συνδιοργανώσουν από κοινού με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου εκδηλώσεις με επίκεντρο, κυρίως, τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στη συνδιοργάνωση του Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο “Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία”, στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο οποίο μας προσκάλεσαν να συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία μεσσηνιακών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά μας αναφερθήκαμε στις παραδοσιακά στενές και ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γερμανία. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, υποδομών, τουρισμού, επενδύσεων και παιδείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί στην εκπαίδευση στον κλάδο του τουρισμού και τον αγροτικό τομέα.

Επίσκεψη στην «Ένωση Μεσσηνίας»

Η αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα επισκέφτηκε παράλληλα και τις εγκαταστάσεις της «Ένωσης Μεσσηνίας». Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου μας στην Θουρία αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Γερμανικής Πρεσβείας με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου!

Σε ιδαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους αποθήκευσης, τυποποίησης και συσκευασίας, στην συνέχεια τα στελέχη παρουσία του Βουλετή είχαν τη χαρά να απολαύσουν γευσιγνωσία ελαιολάδου και ελιών! Ενημερώθηκαν για τα συστήματα πιστοποίησης και διασφάλισης ποιότητας καθώς και παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία εξαγωγών και σημαντικά στοιχεία της γεωγραφίας της περιοχής και των χαρακτηριστικών των προϊόντων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για το πρωτοποριακό εγχείρημα σύμπραξης συνεταιριστικού με ιδιωτικό τομέα με αφορμή την στρατηγική συνεργασία μας με την Κωνσταντόπουλος ΑΕ που με τόση θέρμη είχε υποστηρίξει εξαρχής ο κ. Λαμπροπουλος! Αλλά και για την τυποποίηση στην οποία προχωρά ο Συνεταιρισμός Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στα σήματα του!  Δώσαμε ραντεβού τους επόμενους μήνες με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας μας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία που λειτουργεί καταλυτικά στην αναγκαία δικτύωση για την προώθηση των Μεσσηνιακών προϊόντων!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.