Ανακοίνωση της Μ. Οικονομάκου για το «τέλος» της συνεργασίας της με Βασιλόπουλο

1
1

Ανακοίνωση της Μ. Οικονομάκου και του συνδυασμού «Καλαμάτα ξεκινάμε» δόθηκε στη δημοσιότητα για το «τέλος» της συνεργασίας με την παράταξη του Δημάρχου. Στην ανακοίνωση δήλωσή της η κα Οικονομάκου αναφέρει:

«Από τη διαχρονική παρουσία μου στα κοινά της πόλης, έχω αποδείξει οτι είμαι άνθρωπος ήπιου χαρακτήρα, υπέρ των συναινέσεων και των συνεργιών, με σεβασμό πάντοτε στην αντίθετη άποψη. Ακόμη οτι υπερασπίζομαι με συνέπεια

τις αρχές μου, μένω πιστή στις εξαγγελίες μου και δεν εγκαταλείπω τους συνεργάτες μου.

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί και το γεγονός οτι πρόσφατα, κατά την πλήρωση των θέσεων των αντιδημάρχων δεν κατέλαβα εγώ την αντίστοιχη θέση, αλλά πρότεινα τον ισάξιο μεταξύ όλων των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μου, κ. Παύλο Κλάδη.

Με τον δήμαρχο και τους συμβούλους του συνδυασμού του είχαμε κοινή πορεία σε προηγούμενες δημοτικές θητείες, αφού μας ενώνουν κοινές πολιτικο- Ιδεολογικες καταβολές και πεποιθήσεις. Ξεκινώντας από την αφετηρία αυτή, με τον κύριο Βασιλόπουλο ήρθαμε σε προγραμματική συμφωνία πριν από την δεύτερη εκλογή ανάδειξης δημάρχου, για μια συνοδοιπορία στα δημοτικά πράγματα στην βάση τριών κυρίως αρχών: της ειλικρίνειας στις μεταξύ μας σχέσεις, που αυτονόητα περιλάμβανε και την αποφυγή κάθε είδους υπονόμευσης του ενός στον άλλον, με δεδομένο ότι η κάθε παράταξη θα διατηρούσε την αυτοτέλεια και τον διακριτό της ρόλο, της από πριν συζήτησης τόσο της γενικής πολιτικής του δήμου, όσο και των επιμέρους θεμάτων , στα οποία θα καλούμασταν να ψηφίσουμε, με στόχο τη κατά το δυνατόν διαμόρφωση ενιαίας γραμμής και κοινής στάσης και επίσης της ανάθεσης πεδίων ευθύνης στην παράταξη μου.

Ειδικά συμφωνήθηκε ότι με τέτοια δημοτική αρμοδιότητα που θα μας ανέθεταν, θα ήταν αυτή της Δ.Ε.  Φαρις. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς η ανάληψη ευθύνης διοίκησης ενός τομέα, σημάνει υποχρεωτικά και πάνω από όλα, αν πρόκειται στ’ αλήθεια για ουσιαστική αρμοδιότητα, δυνατότητα πραγματικής άσκησης της, σε συνεννόηση πάντοτε (αφού πρόκειται για συνεργασία). Με τις άλλες «δυνάμεις» που συνθέτουν το συνεργατικό σχήμα. Είναι τόσο προφανές που είναι αυτονόητο.

Ο δήμαρχος, δυστυχώς, αθέτησε τις προεκλογικές αυτές δεσμεύσεις του, φανταζόμενος, πιθανόν, οτι εμένα θα με ενδιέφερε μόνο να έχω μια καρέκλα, να παίρνω έναν μισθό και να έχω θέση στα τραπέζια δεξιώσεων του δήμου. Αν συμβαίνει αυτό, τότε σημαίνει ότι ποτέ δεν με γνώρισε και δεν με έμαθε. Γιατί, εγώ ποτέ δεν θα δεχόμουν να γίνω μια «κουτσούνα» αυτοϊκανοποιούμενη με μια διακοσμητική θέση, υποχείριο μιας κατάστασης και όργανο μιας «πολιτικής» στην οποία δεν συμμετέχω.

Στην διαδικασία ορισμού των μελών ν.π. του δήμου ζήτησα, για την Φαρις, την εφαρμογή αυτών που είχαν συμφωνηθεί πριν κιόλας την δεύτερη Κυριακή ανάδειξης δημάρχου, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από το

περιεχόμενο της τότε ανακοίνωσής μου υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Βασιλοπουλου δηλαδή, ζήτησα την πλειοψηφία των μελών του δ.σ. της επιχείρησης, για να έχει νόημα και ουσία η θέση του προέδρου του, την οποία θα καταλάμβανα εγώ.

 Με έκπληξη άκουσα τον δήμαρχο ότι την πλειοψηφία θα την έχει αυτός και ότι αν σε ένα θέμα υπήρχε διαφωνία μας, τότε θα έπρεπε να φύγω.

Ήταν πλέον φανερό ότι ο δήμαρχος άλλαξε (από την εκλογή του μέχρι σήμερα) άποψη για το είδος της συνεργασίας που επιθυμούσε και με ήθελε στη συγκεκριμένη θέση, διακοσμητική και άβουλη, με στόχο μονό τις ψήφους μας,

Σαν παράταξη «Καλαμάτα ξεκινάμε» θέλω να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η διαφωνία μας δεν είναι για τις «καρέκλες».

Έχει να κάνει με το ουσιαστικό περιεχόμενο της συνεργασίας που θα είχαμε, την εμπιστοσύνη που έπρεπε να δείχνει ο ένας στον άλλο και οπωσδήποτε τη βάση ειλικρίνειας και της ευθύτητας, πάνω στην οποία θα οικοδομούσαμε πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Τα μηνύματα όμως είχαν έρθει νωρίτερα . Όταν για παράδειγμα γίνονταν μετακινήσεις υπάλληλων χωρίς ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Κλαδης Να γνωρίζει τίποτα. Όταν, στο πεδίο της εκδήλωσης ενεργειών πρόνοιας, μοιράζονταν σχολικά είδη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Κλάδη να το μαθαίνει από την τηλεόραση. Όταν εγώ σαν επικεφαλής συνεργαζόμενης παράταξης, δεν είχα κληθεί ούτε σε μια σύσκεψη κλπ.

Είναι φανερό ότι μετά τις εκλογές, ο δήμαρχος έχει διαφορετική αντίληψη για το «πολιτικό φέρεσθαι» από ότι πριν από αυτές.  Σ΄ αυτες τις συνθήκες, εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουμε προτάσεις που υπηρετούν το δημοτικό συμφέρον και στοχεύουν στο καλό της πόλης μας. Πάντα ήμασταν υπεύθυνοι , σοβαροί, έντιμοι και συνεπείς και δεν θα αλλάξουμε τώρα.

Καλή επιτυχία στο έργο σας κ. δήμαρχε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.