Την διοικητική αποσύνδεση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και την άμεση ανάκληση των αποσπάσεων ιατρικού προσωπικού ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με σχετική αναφορά που κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και τις δράσεις εργαζομένων και άλλων φορέων της περιοχής.

Ειδικότερα στην αναφορά του ο κ. Μαντάς επισημαίνει την αλόγιστη και χωρίς σχεδιασμό μετακίνηση ιατρών του Νοσοκομείου μακριά από τις οργανικές τους θέσεις, καθώς και την σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου λόγω της διοικητικής εξάρτησής του από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες ελλείψεις σε δικαστικό και διοικητικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων) ήταν το αντικείμενο της αναφοράς προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης που κατάθεσε επίσης σήμερα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων, καθώς και των κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, ο κ. Μαντάς επισημαίνει την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης για το ζήτημα αυτό, δεδομένου ότι ήδη αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων της περιοχής της Τριφυλίας και καθυστερεί σημαντικά η απόδοση της Δικαιοσύνης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + thirteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.