Η νέα αυτοδιοικητική σελίδα που άνοιξε στο Δήμο Καλαμάτας, εκτός των άλλων, «απασφάλισε» κι όλους εκείνους που τα χρόνια της… παντοκρατορίας Νίκα είτε σιωπούσαν, είτε αρκούνταν στο να ψελλίζουν τις όποιες αντιδράσεις τους και μέχρι εκεί.

Στη νέα αυτή εποχή ωστόσο, με τις πολλές ιδιαιτερότητες, τα εντελώς καινούρια δεδομένα αλλά και την παρουσία στη θέση του Δημάρχου του Θανάση Βασιλόπουλου, ενός ανθρώπου που ξέρει πρώτα και κύρια να ακούει, μόλις λίγα 24ωρα χρειάστηκαν από την ανάληψη των καθηκόντων του ιδίου και της νέας Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να βγουν από τις «ντουλάπες» όλα τα ανοιχτά θέματα της πόλης (και καλώς έγινε) με τον καθένα από την πλευρά του να επιχειρεί να… αδυνατίσει τη νέα Αρχή με το «καλημέρα».

Στην προσπάθεια φυσικά αυτή κανείς θα παρατηρήσει -μεταξύ άλλων- φευγαλέες και πρόχειρες αναλύσεις, αρκετή δόση λαϊκισμού αλλά και την ανάγκη για εύκολη και πολιτικά ανέξοδη κριτική.

Είναι βέβαιο ότι ο Θ. Βασιλόπουλος έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις. Κι αυτές αφορούν μονάχα την πορεία του Δήμου. Και ο ίδιος οφείλει να αισθάνεται τυχερός που από την πρώτη ημέρα όλοι τον περιμένουν στη… γωνία. Αλλοίμονο από εκείνους που έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα χειροκροτητές.

Όσο για το αποτέλεσμα και το αν αυτό θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο, είναι βέβαιο ότι θα κριθεί στο τέλος. Όταν σε τέσσερα χρόνια θα κληθεί ο ίδιος και η ομάδα του να απολογηθούν στους δημότες του Δήμου Καλαμάτας. Και η απάντηση είναι δεδομένο ότι θα δοθεί εκ νέου. Ας μην ανησυχούν.

Υπομονή, λοιπόν, πολλές οι προκλήσεις για τη Δημοτική Αρχή, πολλές και για τους αντιπολιτευόμενους. Άλλωστε ο στόχος, όπως έχω ξαναγράψει, οφείλει να είναι κοινός.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.1: Όσο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, άλλο τόσο είναι ότι για να φτάσει κανείς σ’ ένα προορισμό έχει πάντα δύο δρόμους, έναν εύκολο κι ένα δύσκολο!

Υ.Γ.2: Ευτυχώς στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. υπάρχουν και σύμβουλοι και παρατάξεις (προφανώς η αναφορά δεν αφορά το σύνολο της αντιπολίτευσης) που είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσουν ψηλά το επίπεδο της κριτικής αλλά και της αντιπολίτευσης. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.