Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για συνεργασία και συνεννόηση με τις δημοτικές παρατάξεις, ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος συνεχίζει τις επαφές του με τους επικεφαλής των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγο πριν την ορκωμοσία και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ολοκληρώνει τις ημέρες αυτές ένα πρώτο κύκλο επαφών, με τον ίδιο -σύμφωνα με πληροφορίες- να κάνει ξεκάθαρη, στις συνομιλίες που έχει, την πρόθεσή του για ειλικρινή συνεργασία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Βασιλόπουλος, προχωρά σε κινήσεις συνεννόησης, την ώρα που άλλοι δήμαρχοι απλώς επαφίενται στις αλλαγές που η κυβέρνηση ψήφισε, διευκολύνοντας την υπόθεση της… κυβερνησιμότητας.

Πάντως, από την έως τώρα «εικόνα» που υπάρχει, μάλλον οι κινήσεις Βασιλόπουλου έχουν φέρει σε μερική αμηχανία ορισμένους επικεφαλής, οι οποίοι ναι μεν επιθυμούν συνεργασία, ανησυχούν ωστόσο για το πώς η συνεργασία αυτή θα επηρεάσει το αυτοδιοικητικό – πολιτικό τους μέλλον.

Όπως κι αν έχει πάντως, σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Κι ένα είναι βέβαιο. Οι δημότες και θυμούνται (τα… προεκλογικά) και θα κρίνουν τον καθένα και την καθεμιά από την στάση του (μετεκλογικά). Άλλωστε ο Δήμος και η πορεία της περιοχής είναι πάνω απ’ όλους…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ