Τη Μεσσήνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία και π. Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Τσώνη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ, Στρατή Χρυσαφίδη, και κατόπιν περιόδευσε στην πόλη όπου συνομίλησε με κατοίκους της Μεσσήνης.

Στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχουν χρηματοδοτηθεί σημαντικά έργα υποδομών όπως η επισκευή του δημοτικού σχολείου στο Πεταλίδι και έργα ύδρευσης, αλλά και έργα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Έργα όπως η ολοκληρωμένη αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, η τριετής χρηματοδότηση για τη διοργάνωση Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ επίσης στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και η δράση «Επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» που χρηματοδοτείται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ με σκοπό την αξιοποίηση των Αποθηκών ΑΣΣΟ για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού στον Δήμο Μεσσήνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μεσσήνη ο κ. Χαρίτσης, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε: «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει σύγχρονες υποδομές και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Με αυτό το σκεπτικό χρηματοδοτήσαμε έργα 14 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μεσσήνης. Είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του Δήμου».

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΩΝΗ ΣΕ ΧΑΡΙΤΣΗ

Ανοιχτή στήριξη στην υποψηφιότητα του Αλέξη Χαρίτση, υπήρξε από το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη. Και σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Τσώνης αναφέρεται στην πορεία του Αλέξη Χαρίτση, στην συνεργασία που είχαν και του εύχεται καλό αγώνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΤΣΩΝΗΣ

Στη δική μου διαδρομή ως αυτοδιοικητικός, ως επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος, ξεχώριζα πάντα και συνεχίζω, όχι απαραίτητα τους αρεστούς, αλλά τους άριστους! Εκείνους που δουλεύουν με πάθος, όραμα και ανιδιοτέλεια.
Στη θητεία μου ως δήμαρχος από το 2015 μέχρι και σήμερα, γνώρισα καλά, ακόμη περισσότερους πολίτες, αυτοδιοικητικούς, παράγοντες του τόπου και πολιτικούς. Κάποιοι, με ενθουσίασαν, λιγότεροι, με γοήτευσαν, αρκετοί, στάθηκαν δίπλα μας, προσφέροντας στη Μεσσήνη.
Με μεγάλη διαφορά, ξεχώρισα τον υπουργό, τον πολιτικό Χαρίτση, τον άνθρωπο Αλέξη, ο οποίος δεν υπολόγισε αν ανήκουμε στην ίδια πολιτική οικογένεια –γιατί δεν ανήκουμε- και βοήθησε τα μέγιστα και τη δική μας περιοχή! Η εργατικότητα, η τιμιότητα και η ταπεινότητά του, με έκαναν να πιστέψω πως υπάρχει ελπίδα…
Με βλέμμα καθαρό και στόχο την ενίσχυση των Δήμων, βοήθησε ιδιαίτερα και τη Μεσσήνη, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες μας, καταγράφοντας και ιεραρχώντας τα προβλήματά μας.
Επειδή στις εκλογές αυτές διακυβεύονται πολλά και τα πρόσωπα θα διαδραματίσουν το δικό τους, σημαντικό ρόλο, θεωρώ αναγκαία την παρουσία στη Βουλή, του Αλέξη Χαρίτση, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση! Του πολιτικού που δεν επαναπαύτηκε στην ασφάλεια της λίστας των… εκλεκτών του ψηφοδελτίου Επικρατείας! Του πολιτικού, που δεν χρησιμοποίησε τη δημοτικότητά του για να θέσει υποψηφιότητα σε μια μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Αττικής… Του συμπατριώτη μας υποψηφίου βουλευτή που διάλεξε το δύσκολο δρόμο της… μάχης του «σταυρού» στη Μεσσηνία, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, το πάθος του για το νομό και ξεδιπλώνοντας τις προθέσεις του για το… αύριο της περιοχής μας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, η πορεία της οποίας, δεν πρέπει να διακοπεί! Το ταξίδι, συνεχίζεται…
Καλό αγώνα, Αλέξη Χαρίτση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ