Ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας για εργασιακά θέματα της ΔΕΥΑΚ

0
2

Ενημέρωση έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας σε σχέση με τα όσα εξελίσσονται τελευταία κι αφορούν εργασιακά θέματα στη ΔΕΥΑΚ. Από το Δήμο σημειώνονται τα ακόλουθα:

Πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου επέβαλε την άμεση απόλυση συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, καθώς εκ του νόμου είναι αδύνατη η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε από τη δικηγόρο της Επιχείρησης στη ΔΕΥΑΚ και στη δικηγόρο των συμβασιούχων.

Με την έκδοση της απόφασης, οι προσφεύγοντες δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στην Επιχείρηση.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι υπάρχει υποκρισία σε πολιτικό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ δεν τιμά κανέναν το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι «αιχμάλωτοι» από το 2015. Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι η επίλυση του ζητήματος «είναι θέμα νομοθεσίας, δηλαδή υπόθεση κυβερνητική, ξεκάθαρα». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το να κατεβάζουμε το ζήτημα αυτό προς επίλυση στο επίπεδο του Δ.Σ. μιας Επιχείρησης, όταν μάλιστα η νομοθεσία είναι σαφής – και αποδεικνύεται αυτό από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων – νομίζω ότι είναι υποκριτικό και άδικο για το Δ.Σ., γιατί προφανώς δεν μπορεί να αναλάβει αυτήν την ευθύνη».
Ο Π. Νίκας υπογράμμισε την αναγκαιότητα «το κράτος να νομοθετήσει», προσθέτοντας πως «χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή χρειάζεται πολιτική βούληση». Επεσήμανε δε πως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να προχωρήσει σε μετατροπή των συγκεκριμένων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, διότι έχει προσωπική ευθύνη, όπως και τα μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται από το νόμο.

Πέραν αυτών, επειδή τις τελευταίες ημέρες παρεμποδίζεται η λειτουργία της Επιχείρησης και η ΔΕΥΑΚ είναι κλειστή, θα πρέπει να ισχύσει το αυτονόητο και το νόμιμο, δηλαδή ότι δεν καταβάλλεται μισθός όταν η Επιχείρηση είναι κλειστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.