Οι ευρωεκλογές πέρασαν, το ίδιο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με τα μηνύματα που εξήχθησαν να έχουν πολλές αναγνώσεις, σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στα ψηφοδέλτια και στη συγκρότηση αυτών…

 

ΣΥΡΙΖΑ

Στο κυβερνών κόμμα, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα. Σίγουροι στο ψηφοδέλτιο θεωρούνται οι Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ μία θέση εκτιμάται ότι θα «παιχτεί» μεταξύ Γιώργου Κατρούγκαλου και Αλέξη Χαρίτση, με την πιθανότητα και οι δύο να πολιτευτούν στην Αττική να μην αποκλείεται. Κατά τ’ άλλα οι υπόλοιπες θέσεις είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν γκρίνιες. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα είναι και κεντρική επιλογή.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη ΝΔ η κατάσταση είναι περισσότερο σύνθετη. Με μόνο «σίγουρο» τον Αντώνη Σαμαρά, οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Για τις υπόλοιπες 6 θέσεις θα γίνει… σφαγή. Οι τρεις αφορούν γυναικείες υποψηφιότητες. Πιπίνα Κουμάντου και Παναγιώτα Ντίντα θεωρούνται «φαβορί» αν όχι «κλεισμένες» υποψηφιότητες, ενώ για την τρίτη θέση το τελευταίο 15νθήμερο έχουν γραφτεί στη σχετική… λίστα τουλάχιστον τέσσερα ονόματα, εκ των οποίων τα δύο με… καταγωγή από την Καλαμάτα και εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στα κομματικά δρώμενα, με την ηλικία στην προκειμένη περίπτωση να δείχνει ικανή να κερδίσει. Όσον αφορά τις τρεις θέσεις των υποψηφίων που απομένουν, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται (και δεν θα γίνει) να αμφισβητηθεί, άρα δύο θέσεις διεκδικούν -τουλάχιστον- οι Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Χρήστος Παναγόπουλος και Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Στην περίπτωση αυτή οι εκτιμήσεις και το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι και οι δύο θέσεις έχουν «κλειδώσει» και μένει μόνο η ανακοίνωσή τους, με τον κ. Μαντά να έχει ένα ισχυρό προβάδισμα. Σημειώνεται ότι για την επιλογή χρησιμοποιήθηκαν και αποτελέσματα μέτρησης που έγινε το προηγούμενο διάστημα.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Εδώ τα δεδομένα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Μενέλαος Γερονικολός, Παναγιώτης Αλευράς και Γιάννης Διονυσόπουλος θα είναι στη λίστα του επόμενου ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας, με τον κ. Γερονικολό να είναι περισσότερο δραστήριος και τον κ. Αλευράς να ακολουθεί. Προβλήματα δύσκολα θα αντιμετωπιστούν εδώ, κυρίως στην ανεύρεση γυναικών για το ψηφοδέλτιο. Ερωτηματικό παραμένει η είσοδος του Σωτήρη Αποστολόπουλου στο ψηφοδέλτιο, μιας και η καταγραφή που σημείωσε στο πλαίσιο των περιφερειακών εκλογών, δεδομένων των συνθηκών, μόνο άσχημη δεν ήταν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.