Λίγες ώρες πριν την εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» και με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα, στέλνει τα δικά της μηνύματα, απαντώντας για το διακύβευμα των εκλογών, τις προτεραιότητές της αλλά και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή σελίδας στην Πελοπόννησο.

 

Ποια η εικόνα που έχετε εσείς από τη Μεσσηνία; Τι σας μεταφέρουν οι πολίτες;

Σήμερα το πρωί ήμουν στην εργασία μου, στην αγορά της Καλαμάτας, συνάντησα και σήμερα εκατοντάδες ανθρώπους, προσπαθώ να μιλώ και να ακούω για τον τόπο μου. Τι ακούω; Ένα «γιατί». Ένα τεράστιο «γιατί». Έχουμε έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες έναν τόπο με πλεονεκτήματα που δεν ξέρω εάν κανένας άλλος έχει τόσα και είμαστε εγκλωβισμένοι σε πρακτικές και πολιτικές διαχείρισης και επικοινωνίας. 9 χρόνια περιφερειακής αρχής και σας προκαλώ πείτε μου ένα μόνο μεγάλο έργο που έβαλε έτρεξε μπροστά το έτρεξε κανονικά και το έτρεξε στην ώρα του. Θα σας πω εγώ.. Έχουμε έργο καμπαναριά, στέγαστρα για μανουάλια, άσφαλτος στην άσφαλτο και τα περισσότερα προεκλογικά. Χρηματοδοτήσεις παντού με προγραμματικές και ένα σκηνικό που ειλικρινά εμένα με λυπεί. Είναι στα χέρια μας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση είναι στα χέρια μας να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Συγγνώμη, πως θα παλέψουμε; Με το να φτιάχνουμε στέγαστρο για μανουάλια ή να υποσχόμαστε λαγούς με… πετραχήλια και να σκορπούν προεκλογικά χρήμα με το τσουβάλι σε συλλόγους και εκθέσεις. Αυτό είναι; Λυπάμαι. Ακούστε είμαστε Μεσσήνιοι, σταθήκαμε πάντα ψηλά και πρέπει να σταθούμε ψηλά και τώρα να δούμε το σήμερα και το αύριο, αλλά αυτό χτίζεται με αλήθεια, με όραμα, με πρόγραμμα, όχι με χτυπήματα στην πλάτη και… δώσε και σε μένα μπάρμπα.

 

Υπάρχει γενικά μία έντονη κριτική προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Δεν μπορεί να μην έχει γίνει κάτι όλα αυτά τα χρόνια…

Το 2011 είπανε σε 5 χρόνια θα έχουν αλλάξει όλη την εικόνα του εσωτερικού οδικού δικτύου. Το είδατε εσείς αυτό; Το 2012 είπανε θα ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή; Ρωτήστε τους αγρότες το είδε κανείς αυτό; Και με τις δικές τους όποιες ευθύνες στην υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας πρόσφατα είδατε τι έγινε… Το 2013 υποσχέθηκαν τρένα και αεροδρόμια και δεν έχουν κάνει ένα ούτε μισό έργο και αναβάθμισης… Το 2014 υποσχέθηκαν ξανά τα πάντα και σας προκαλώ πάρτε το φυλλάδιο του κ. Τατούλη και βρείτε κάτι από αυτά που έκανε… Και τώρα έρχονται και μας υπόσχονται… Διαστημικές Πύλες, ελληνοκινεζικά πάρκα, τράπεζες και άλλα που προκαλούν όχι γέλιο, αλλά συναγωνισμό με το πόσο «Μαυρογυαλούρος» στη θέση του Μαυρογυαλούρου μπορεί να είναι ο απερχόμενος περιφερειάρχης.

 

Γιατί κάποιος να στηρίξει τον δικό σας συνδυασμό και την επιλογή σας;

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ποτέ δεν σταθήκανε στα λόγια. Πορεύτηκε με έργα και εμένα αυτό με εκφράζει. Είχαμε μια κοινή πορεία στο δήμο Καλαμάτας και τώρα  και στην Περιφέρεια. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο καθένας και εγώ αυτό ζητάω να κρίνει και να συγκρίνει. Θέλουν μια παρέα κολλητών και ένα σύστημα που απέτυχε να αφήσει κάτι σαν αποτύπωμα εδώ και 9 χρόνια και ζητά και άλλη μια δεκαετία από τη ζωή μας; ή θέλουμε μια ομάδα ικανών στελεχών ανθρώπων της καθημερινότητας, δικών τους ανθρώπων, να αφήσουν κάτι στον τόπο μας κάτι θετικό κάτι αναπτυξιακό; Εγώ ζητώ να μας στηρίξουν και να με στηρίξουν. Με ξέρουν αγωνίζομαι καθημερινά και αυτό τον αγώνα θα συνεχίσω να δίνω και σε αυτό το αυτοδιοικητικό μετερίζι. Γιατί πιστεύω πως μας αξίζει μια Μεσσηνία πολύ καλύτερη.

 

Ποιες οι δικές σας προτεραιότητες εφόσον εκλεγείτε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Τα θέματα είναι πολλά και αφορούν μία σειρά από τομείς. Έχουμε μεγάλο πολιτικό χρέος απέναντι στη γυναίκα, στη μητέρα, στην εργαζόμενη, που θέλει μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση των παιδιών της, μια κοινωνία δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες, στις μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ.

Ως μητέρα κι εγώ μοιράζομαι μαζί σας την ίδια αγωνία. Από τη στιγμή που φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο, τα μεγαλώνουμε και τα διαπαιδαγωγούμε ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να ζήσουν ευτυχισμένα στο τόπο τους. Για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν, οφείλουμε να παράξουμε πολιτικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Οφείλουμε όμως να σταθούμε δίπλα και στις μητέρες, που όσο κι αν τα παιδιά τους μεγαλώσουν, αυτές φροντίζουν να τα ταΐσουν, να τα ντύσουν, να τα κάνουν μπάνιο. Η αγωνία τους είναι τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν αυτές λείψουν από κοντά τους. Γι’ αυτές τις οικογένειές οφείλει να δουλέψει η Περιφέρεια. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος, η δημιουργία κέντρων διημέρευσης που θα φιλοξενούν αυτά τα παιδιά προσφέροντας υπηρεσίες ικανές στο να δημιουργούν μια ξεχωριστή καθημερινότητα για αυτά και την οικογένεια τους.

 

Το μήνυμα της Τασούλας Φοίφα προς τους συμπολίτες της ενόψει των εκλογών;

Την Κυριακή με την ψήφο μας βάζουμε τέλος στην αδράνεια, την κοροϊδία, τις υποσχέσεις που έμειναν μόνο λόγια. Την Κυριακή με την ψήφο μας δίνουμε ισχυρή εντολή στον Παναγιώτη Νίκα για να αλλάξει σελίδα η Πελοπόννησος, για τα παιδιά μας, για όλους εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον ευλογημένο αυτό τόπο. Την Κυριακή στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Τους ζητώ να με στηρίξουν στην προσπάθεια αυτή, για την Καλαμάτα μας, τη Μεσσηνία μας, την Πελοπόννησο που μας αξίζει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.