Γ. Φάββας: Με εμπειρία και διάθεση προσφοράς για να συνεχίσει ο Δήμος να πηγαίνει μπροστά

0
22

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και το δικό του μήνυμα ενόψει της κρίσιμης αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, στέλνει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας με τον συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Βασιλόπουλο, Γιώργος Φάββας. Ο κ. Φάββας ο οποίος έχει να επιδείξει και σημαντικό έργο από την έως τώρα εμπλοκή του με τα κοινά, έχοντας αναλάβει και θέσεις ευθύνης, μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών, τον Θανάση Βασιλόπουλο αλλά και τους δικούς τους στόχους.

 

Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Ποιο το κίνητρο για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία;

Λίγες ημέρες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές στις οποίες οι δημότες καλούνται να ψηφίσουν τους ικανότερους δημοτικούς συμβούλους και τον ικανότερο και αποτελεσματικότερο Δήμαρχο που θα οδηγήσει το Δήμο μας στις προκλήσεις τις επόμενης τετραετίας. Στις εκλογές του 2014 είχα δεσμευτεί ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρισκόμουν κοντά στον πολίτη όπου με ευθύνη και ειλικρίνεια θα προσπαθούσα για την λύση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες αυτές και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να συμμετέχω πάλι στην εκλογική διαδικασία με μπροστάρη τον άξιο Αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, έναν αυτοδιοικητικό που προέκυψε μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και προέδρων των δημοτικών και κοινοτικών κοινοτήτων του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα.

 

Γιατί με τον Θανάση Βασιλόπουλο;

Ο Θανάσης, είναι ένας άνθρωπος που έχει παλέψει σκληρά στην ζωή του, αυτοδημιούργητος, εργατικός, με ήθος ευπρέπεια και εμπειρία και φιλοδοξεί να προχωρήσει την πόλη ένα βήμα πιο πέρα έχοντας ως παρακαταθήκη την πλούσια εμπειρία του ως Αντιδήμαρxος επί δεκαετία περίπου, στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας και του Πρασίνου.

Έχει καταρτίσει με όλους τους συνεργάτες του ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που οδηγεί την πόλη με ασφάλεια σε αναπτυξιακό δρόμο με προτεραιότητες την καθημερινότητα, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και την υποστήριξη των Αγροτών, τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό, το περιβάλλον τον Πολιτισμό.

Και το σημαντικότερο ο Δημότης θα έχει λόγο και ρόλο στα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας με το θεσμό των Τοπικών δημοψηφισμάτων για ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας.

 

Τι κάνει τον συνδυασμό της «Δημιουργική Πρωτοβουλίας» να διαφέρει από τους υπόλοιπους; Υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών;

Η διαφορετικότητα μας με τους υπόλοιπους συνδυασμούς έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα στελέχη που συνδυασμού Νίκα που ακολουθήσαμε τον Θανάση Βασιλόπουλο, έχουμε μία σωρευμένη εμπειρία με σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπως π.χ  Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι σε νομικά πρόσωπα του Δήμου, και διαχειριστήκαμε τα ζητήματα του Δήμου με μεγάλη επιτυχία. Επίσης ο επικεφαλής μας είναι ο πιο επιτυχημένος Αντιδήμαρχος στον τομέα του την καθαριότητα, όπου κατάφερε να κρατήσει την πόλη της Καλαμάτας και τα χωριά του Δήμου μας καθαρά την στιγμή που σε γειτονικές πρωτεύουσες νομών τα σκουπίδια ήταν «βουνό» απειλώντας την δημόσια υγεία.

Επίσης ο συνδυασμός μας έχει προτείνει στο πρόγραμμά του 115 πρωτοβουλίες (οι 3 τελευταίες εξαγγέλθηκαν κατά την προεκλογική ομιλία του επικεφαλής μας στις 22-5-2019 στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας) ρεαλιστικές,υλοποιήσιμες και κοστολογίσιμες.

Η βασικότερη από αυτές αφορά την ξεκάθαρη θέση μας για την παραβατικότητα στις «ευαίσθητες περιοχές» του Δήμου μας των Δημοτικών Ενοτήτων του  Άρι, της Θουρίας και των Αρφαρών όπου εκτός από τα σχετικά αιτήματα και τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και της προληπτικές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας δεσμευθήκαμε για την παραχώρηση δωρεάν δημοτικών κτιρίων στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα Αστυνομικά τμήματα Αρφαρών, Άριος και Θουρίας.

Είναι κάτι που θα το διεκδικήσουμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζοντας τις περιοχές αυτές ως «υψηλού κινδύνου παραβατικότητας» και κάτω από αυτές της συνθήκες  θα ζητήσουμε να τροποποιηθεί  ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την αυστηρότερη επιτήρηση τους. 

Ο εκλογικός νόμος είναι αυτός ο οποίος υποχρεωτικά οδηγεί όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις την επόμενη μέρα να συνεργαστούν και να επιτύχουν συγκλίσεις και συνεννοήσεις για την λειτουργία του Δήμου μας.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να το πράττει εκπροσωπώντας επιτυχημένα το Δήμο Καλαμάτας στο ΦΟΔΣΑ αλλά και ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  νομού Μεσσηνίας.

 

Ποιος ο δικός σας στόχος, ποιο το δικό σας όραμα για το Δήμο;

Η φιλοδοξία μου είναι μαζί με τον Θανάση και τους άλλους συναδέλφους να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στους συνδημότες μας.

Αυτό θα αποτελέσει για εμάς την μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά την φερεγγυότητα μας και θα έχουμε οδηγήσει το Δήμο μας σημαντικά βήματα μπροστά.

 

Γιατί κάποιος να ψηφίσει Γιώργο Φάββα;

Μαζί κάναμε πολλά και θα αποτελούσε τιμή μου εάν οι συνδημότες μου που ανανέωναν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου δίνοντας μου την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αγάπη τους για μένα θα αποτελέσει την εχέγγυα δύναμη στην αυτοδιοικητική μου πορεία και προσδοκώ ότι μέσα από αυτή την διαδικασία, θα έχω αποκτήσει φίλους όπου μετά το πέρας της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής, θα συνεχίσω να τους κοιτώ στα μάτια, έχοντας επιτελέσει το έργο που οι ίδιοι μου ανέθεσαν με την ψήφο τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.