Το δικό του μήνυμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, στέλνει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας με τον συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη, Γιάννης Σακκάς. Ο κ. Σακκάς αναφέρεται στο κίνητρο για την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, στους στόχους του, ενώ απαντά και στο γιατί επέλεξε να συστρατευτεί με τον Μανώλη Μάκαρη.

 

Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Ποιο το κίνητρο για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία;

Υποψήφιος γιατί ζούμε σε μια εποχή που πρέπει ο κάθε πολίτης να ασχολείται με τα κοινά ή να εκφράζει πολιτική σκέψη. Ιδίως μετά από όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, αν εξακολουθούμε να καθόμαστε στον καναπέ μας και να απαξιώνουμε γενικά και αόριστα τους πάντες και τα πάντα τότε πιστεύω πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας!!! Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία γιατί πιστεύω πως πρέπει να ζητάμε και να απαιτούμε μια διαφορετική κοινωνία και ένα διαφορετικό μέλλον για την Καλαμάτα και τους Καλαματιανούς.

 

Γιατί με τον Μανώλη Μάκαρη;

Αποφάσισα να μπω στον εκλογικό αγώνα στο πλευρό του Μανώλη Μάκαρη ενός ανθρώπου που έχει ήθος και  που στα δύσκολα ήταν εκεί. Με αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητα χωρίς ακρότητες και φωνασκίες. Γιατί έχει σχέδιο και ξεχειλίζει από αποφασιστικότητα. Επίσης ξέρει να ακούει και μπορεί να συνθέτει απόψεις και προτάσεις, να μην υποτιμά ανθρώπους, φύλα και παρατάξεις, που είναι πλέον άκρως απαραίτητο με την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

 

Τι κάνει τον συνδυασμό σας να διαφέρει από τους υπόλοιπους; Υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών;

Διαφέρουμε γιατί είμαστε εδώ από το 2014. Ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τις θέσεις, το πρόγραμμα, αλλά και τη βούληση να φέρουμε τα πάνω κάτω στην Καλαμάτα. Θέλουμε και επιζητούμε κινητοποίηση και συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων ανεξαρτήτως χρώματος μιας και τα προβλήματα οφείλουν να ενώνουν και όχι να χωρίζουν.

 

Ποιος ο δικός σας στόχος, ποιο το δικό σας όραμα για το Δήμο;

Το όραμά μου για την Καλαμάτα είναι να γίνει την επόμενη δεκαετία αυτό που δεν είναι σήμερα: Μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, φιλική προς τους πολίτες της, μια πόλη με σύγχρονες κοινωνικές δομές και με σεβασμό στο περιβάλλον. Να γίνει ακόμα πιο δελεαστική σε καθημερινή χρήση όχι μόνο για εμάς τους κατοίκους της αλλά και για τουριστικός προορισμός ξένων επισκεπτών. Θα πρέπει να αποφασιστούν μελετηθούν και εκτελεστούν βασικά έργα ανάπτυξης (πεζοδρόμηση Ναυαρίνου, κατασκευή πάρκου στον Κορδία, εκμετάλλευση της έκτασης του στρατοπέδου, κυκλοφοριακό και κατασκευή πάρκινγκ)  που θα αλλάξουν την εικόνα της για πάντα.

 

Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Γιάννη Σακκά;

Γιατί θα δώσω μάχη για να ξεπεράσουμε τη μετριότητα. Γιατί πιστεύω πως πρέπει να πάρουμε τη τύχη του τόπου μας στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε, να συγκρουστούμε και να αλλάξουμε το μέλλον μας στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Επίσης δεν είμαι ο εκλεκτός κάποιου. Είμαι εδώ γιατί θέλω βοηθήσω και γιατί πιστεύω ότι η ζωή δεν αναπτύσσεται με την αδιαφορία, αλλά με τον καθημερινό αγώνα και την συμμετοχή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.