Την αντίδραση οργανώσεων και στελεχών του κόμματος της ΝΔ στη Μεσσηνία, προκάλεσε, μεταξύ άλλων, η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα (βλέπε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Οι αντιδράσεις «ενεργοποίησαν» τους γαλάζιους της Μεσσηνίας και πέραν των αναρτήσεων στα social media υπήρξαν και ανακοινώσεις, κάποιες εκ των οποίων ακολουθούν.

ΝΟΔΕ ΝΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Διολίσθηση» είναι η λέξη, που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του κου Τσίπρα στην Καλαμάτα, αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε το μικρό ακροατήριό του για το θετικό του έργο στη διάρκεια των 4,5 ετών που βρίσκεται στην Πρωθυπουργία της Χώρας.

 Ο σύντομος απολογισμός της κυβερνητικής του θητείας περιορίστηκε σε επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και σε ύβρεις κατά του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά δεν μπόρεσε να κρύψει πόσο μειονεκτικά αισθάνεται απέναντι στο μεγαλείο του πρώην Πρωθυπουργού, του συντοπίτη μας Αντώνη Σαμαρά.

Το υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Όσο ο χρόνος του τελειώνει, τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι. Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαιώνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε χθες την Καλαμάτα και μίλησε σε ένα μικρό ακροατήριο. Αν και συμπλήρωσαν μαζί με τον μέχρι πρότινος εταίρο του, τον κ.Καμμένο, τέσσερα και πλέον χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας, παρέλειψε να μας πει γιατί :

  • ΔΕΝ προγραμμάτισαν, μελέτησαν, δημοπράτησαν, συμβασιοποίησαν, κύρωσαν στη Βουλή, άρχισαν τις εργασίες, περάτωσαν, παρέδωσαν στην κυκλοφορία, ούτε ένα μέτρο δρόμου, σε όλη την Μεσσηνία.
  • ΔΕΝ κατασκεύασαν τον Οδικό Άξονα, από την Καλαμάτα μέχρι την Πύλο και την Μεθώνη, όταν μάλιστα, υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ή σχεδόν έτοιμες, που είχα ξεκινήσει από το 2007 για το τμήμα Ριζόμυλος-Σουληνάρι-Πύλος-Μεθώνη.
  • Δεν έγινε ο δρόμος Τσακώνα-Καλό Νερό, με σχεδόν έτοιμες μελέτες (υπολείπονταν το 2015 μόνον αυτές, για τις γέφυρες, την σήμανση και τα υδραυλικά).
  • Δεν συνέχισαν τον Μάρτιο του 2015, την δημοπράτηση του Άξονα Πύργος-Πάτρα, που θα είχε τελειώσει τώρα, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει ο φίλος του Εργολάβος, ο παρ΄ολίγον καναλάρχης με τα βοσκοτόπια.
  • Δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση στον πολύ επικίνδυνο άξονα Καλό Νερό-Πύργος.
  • Δεν πραγματοποίησαν τις δυο δημοπρατήσεις, που είχα εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με την ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν κάνει το παραμικρό.
  • Δεν ολοκλήρωσαν το Φιλιατρινό φράγμα, που εμείς είχαμε ξεκινήσει.
  • Δεν διατήρησαν το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα και του έβαλαν λουκέτο.
  • Δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην καταστραφούν, οι δυο από τις τρεις τελευταίες σοδειές λαδιού και βρώσιμης ελιάς, από τον δάκο.
  • Δεν θυμήθηκαν τους αγρότες μας, που με αυτές τις τιμές, που έφτασαν το πετρέλαιο και τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους.

Ήρθε τώρα πάλι στην Καλαμάτα-προεκλογικά- να μοιράσει ψέματα και να ξαναδώσει υποσχέσεις.

Μεταξύ άλλων, είπε, ότι θα φτιάξει τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, με ΣΔΙΤ.

Όλες τις συμβάσεις παραχώρησης, που ξεκίνησαν το 2007 και με τις οποίες, έγινε το Τρίπολης-Καλαμάτα, το Κόρινθος-Πάτρα, η Εγνατία Οδός, η Ιόνια Οδός, ο Άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όλες-το τονίζω- ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταψήφισε και τις πολέμησε.

Ειδικότερα για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη:

Από την ώρα που θα δημοσιευθεί, η πρώτη διαδικασία, που είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα απαιτηθεί πάνω από ένας μήνας για να κατατεθούν οι συμμετοχές-προσφορές, κατασκευαστών και τραπεζών, που θα χρηματοδοτήσουν το έργο.

Αν υπάρξουν, θα χρειασθεί χρόνος, για να αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου, αφού πρώτα εγκριθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες, γίνουν διαβουλεύσεις και εξεταστούν οι πιθανές ενστάσεις.

Με δυο λόγια, αν όλα εξελιχθούν καλά, η δημοπράτηση θα πάει για το 2020.  

Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε το παραμικρό τεσσεράμισι χρόνια και ήρθε χθες να μας πει, πως τους δρόμους, θα τους κατασκευάσουν, αυτοί που θα τον διαδεχθούν….

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την οποία μας έλεγαν εδώ και δυο χρόνια, κάποιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ότι είχαν πάρει την έγκριση, αποδείξαμε τότε ότι ούτε καν την είχαν ενημερώσει και μόλις τον περασμένο μήνα, ύστερα πάλι από ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, πήραμε την παρακάτω απάντηση :

«Κατά τους τελευταίους δυο μήνες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) διεξήγαγε συζητήσεις με το Ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών για τα έργα Τσακώνα-Καλό Νερό και Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Ζητήθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση, να παράσχει συμπληρωματική τεκμηρίωση σχετικά με τα εν λόγω σχέδια, ώστε η ΕΤΕπ να διεξαγάγει την προκαταρκτική της αξιολόγηση, η οποία θα ακολουθείται από λεπτομερή και δέουσα επιμέλεια».

Για το Τσακώνα-Καλό Νερό ακούσαμε πάλι ψέματα και κοροϊδία.

Με την πολιτική του αρμόδιου Υπουργού του κ.Σπίρτζη σε λίγο, που ο κ. Τσίπρας θα φύγει από την εξουσία, σε όλη την Ελλάδα δεν θα δουλεύεται κανένα μεγάλο οδικό έργο.

Τεσσεράμισι χρόνια Τσίπρας και Καμμένος δεν ξεκίνησαν έργα υποδομής, δεν ξεκίνησαν το Ελληνικό, δεν προσέλκυσαν επενδύσεις.

Η ώρα του Λαού έφθασε».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

«Η απάντηση στο χθεσινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι η σκληρή πραγματικότητα που αφήνει πίσω του. Εγκλωβισμένος πολιτικά στην ανυπαρξία έργου στην περιοχή μας, αναλώθηκε για άλλη μια φορά στα ίδια και στα ίδια, που εδώ και χρόνια τάζει για τη Μεσσηνία.

Ήρθε στη φιλόξενη Καλαμάτα, ως δήθεν λαοφιλής πρωθυπουργός, κι επιστράτευσε μέχρι κι ανιχνευτές μετάλλων – ίσως και λίστα πολιτικών φρονημάτων – για να μιλήσει σε ένα κλειστό γήπεδο λίγων εκατοντάδων θέσεων, ενώ το μόνο που χρειαζόταν ήταν μόνο ένας ανιχνευτής ψεύδους. Αλαζονικός, διχαστικός, αμετροεπής προσπάθησε να αναδείξει το αυτονόητο ως επίτευγμα και τις αυταπάτες του ως κατακτήσεις.

Όσον αφορά την αγωνιώδη προσπάθειά του να στοχοποιήσει τον Πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά του απαντάμε απλά και ξεκάθαρα: “αγαπά ο Θεός τον ψεύτη, αγαπά και τον νοικοκύρη”.

Υ.Γ. Το μόνο που έχει μείνει να μας θυμίζει την ανεκδιήγητη παρουσία του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα, είναι οι αφίσες του, που έχουν κατακλύσει την πόλη. Φαντάζομαι ότι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή παρωδία θα τις κατεβάσουν. Εκτός κι αν έφυγαν με τα λεωφορεία που τους έφεραν από χθες το βράδυ».

ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

«Για άλλη μια φορά και με την ομιλία του στην Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας απέδειξε πόσο αθεράπευτα ψεύτης αλλά και πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι.

Σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, όπου μετά δυσκολίας κατάφερε να γεμίσει το μισό με τη βοήθεια μεταφερόμενων κλακαδόρων και από τους γύρω νομούς, προσπάθησε να στήσει μια προεκλογική φιέστα και με τα ανερυθρίαστα ψέματά του να καλύψει αυτό που φωνάζει όλη η κοινωνία: ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.

Φυσικά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μια συγνώμη για τη μεσαία τάξη που τσάκισε, καθώς και για τους φτωχούς που έκανε φτωχότερους. Αντί να απολογείται για το δώρο των 100εκ που έκανε στους εφοπλιστές τα οποία θα πάρει πίσω από τη μείωση του αφορολόγητου που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2020, επαίρεται για τα επιδόματα αναξιοπρέπειας που μοιράζει. Αντί να απολογείται για τους πεντακόσιους χιλιάδες νέους που έστειλε μετανάστες στο εξωτερικό, επαίρεται ότι πετσόκοψε μόνο 17 φορές τις συντάξεις και όχι παραπάνω. Αντί να απολογείται για τον Πετσίτη, τον Πολάκη, τον Παπά, τις μεθοδεύσεις με τον κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια, τους καλύπτει και τους επαινεί γιατί επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό του εαυτό.

Φυσικά δεν τόλμησε να πεί ούτε μια λέξη για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αρνητικές συνέπειές της που ήδη βιώνουμε. Αντίθετα με τα κυνικά ψέματά του, θέλησε εμμέσως να μου απαντήσει από το βήμα της ομιλίας του, που τον κατηγόρησα ότι 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για τη Μεσσηνία. Όπως είπε λοιπόν, μετά από 4 χρόνια που είναι Πρωθυπουργός γενικά και αόριστα αύξησε δήθεν τα κονδύλια για τη Μεσσηνία αλλά δεν ανέφερε ούτε ένα έργο, ούτε μισό δρόμο που έφτιαξε. Είπε επίσης ότι ΘΑ δημοπρατήσει το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, ΘΑ δημοπρατήσει το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος- Πύλος-Μεθώνη και ΘΑ δημοπρατήσει τα αρδευτικά δίκτυα για το Φιλιατρινό Φράγμα. Τουλάχιστον μετά από 4 χρόνια έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι το Φιλιατρινό Φράγμα έχει κατασκευαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά από το 2014, γιατί πέρυσι στην Τρίπολη προφανώς αυταπατημένος είχε εξαγγείλει την κατασκευή του. Αυτό που ξέχασε να μάθει όμως ο κ. Τσίπρας είναι ότι όλα τα παραπάνω έργα που ΘΑδημοπρατήσει, θα τα απολάμβαναν ήδη οι Μεσσήνιοι και όχι μόνο, αν δεν είχε ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.

Πέρα όμως, από το πόσο ψεύτης είναι ο κ. Τσίπρας απέναντι στους Μεσσήνιους, μας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά.

Κατηγόρησε τον συντοπίτη μας πρ. Πρωθυπουργό ότι 2,5 χρόνια που κυβέρνησε δεν έβαλε ένα λιθαράκι στη Μεσσηνία, ενώ η αλήθεια είναι ότι για το μόνο που θα μπορούσε να «μεμφθεί» τον πρ. Πρωθυπουργό είναι ότι «σκανδαλωδώς» έκανε μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά έργα για τη Μεσσηνία σε σχέση με άλλους Νομούς. Ο δρόμος Λεύκτρο- Τσακώνα-Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένου και της παράκαμψης της γέφυρας της Τσακώνας, ο περιμετρικός της Καλαμάτας, το Φιλιατρινό Φράγμα, η αναστήλωση της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, η αναστήλωση του Ανδρομονάστηρου, της Μονής Βουλκάνου, της Μονής της Βελανιδιάς, των Κάστρων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, το στέγαστρο στα Ανάκτορα του Νέστορα, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Πύλο, είναι μερικά από τα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός στη Μεσσηνία και για να τα απαριθμήστε όλα κ. Τσίπρα θα χρειαστεί να εργαστείτε όσο δεν εργαστήκατε ποτέ στη ζωή σας γιατί θα σας πάρει πάνω από… 17 ώρες.

Βέβαια το κόμπλεξ του κ. Τσίπρα απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά δεν προκύπτει μόνο από την ανυπαρξία έργου στη Μεσσηνία του πρώτου απέναντι στον οργασμό έργων του δεύτερου, ούτε από τη χαώδη διαφορά που έχουν σε επίπεδο παιδείας, μόρφωσης και κουλτούρας.

Προκύπτει γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κυβέρνησε με την ΑΛΗΘΕΙΑ παραδίδοντας τη Χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την βρήκε και παγίωσε στην κοινωνία την ιδεολογία του ως κυρίαρχη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία με ψέματα, εξαπάτησε τον λαό και έγινε ο ολετήρας της Αριστεράς αφού η κοινωνία πλέον φωνάζει ένα σύνθημα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Το ευτύχημα για τους Μεσσήνιους και όλους τους Έλληνες είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύντομα θα επιστρέψει τη Χώρα στην κανονικότητα, το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, θα φτιάξει τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι στη Χώρα τους και η διακυβέρνηση σας κ. Τσίπρα θα μείνει στην Ιστορία ως η πιο μαύρη σελίδα για την Ελλάδα».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΟΝΑΣ

«Χθες, είχαμε την δυσάρεστη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Πρωθυπουργό σε ένα πρώτης τάξεως υβριστικό παραλήρημα, σε ένα παραλήρημα προπαγάνδας, ψεμάτων και διχασμού.

Στην ομιλία του στους Μεσσήνιους ήταν όχι μόνο προσβλητικός απέναντι στους πολίτες, αλλά και σε πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει την Πατρίδα με υψηλό αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος.

Όσο ο κ. Τσίπρας μετράει αντίστροφα τις ημέρες του στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο θα διολισθαίνει στον κατήφορο της τοξικότητας και θα ψαρεύει στα θολά νερά του διχασμού.

Ο περήφανος λαός της Μεσσηνίας θα δώσει την απάντησή του πολύ σύντομα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ