Η όποια συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη διάνοιξη της οδού Κρήτης και των κάθετων προς τη Ναυαρίνου δρόμων. Στην κατεύθυνση αυτή, η «Δημιουργική Πρωτοβουλία» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος θέτουν ως βασική προτεραιότητα τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει -όπως τονίζουν- άμεσα να τρέξουν, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της συγκεκριμένης περιοχής.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πάντως και η τοποθέτηση για την αύξηση των συντελεστών στο νότιο της οδού Κρήτης τμήμα, κάτι που θα «πυροδοτήσει» την ενεργοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο των διεργασιών για την ολοκλήρωση του προγράμματός μας ασχοληθήκαμε εκτενώς με τη διαχείριση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής βόρεια της οδού Ναυαρίνου.

Κρίνεται αναγκαία η επίσπευση της διάνοιξης της οδού Κρήτης στην επέκτασή της ανατολικά της οδού Καρακούση και μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου Filoxenia.

Σημαντική ενίσχυση του όλου εγχειρήματος θα αποτελέσει η διάνοιξη των κάθετων οδών μεταξύ του υφιστάμενου τμήματος της οδού Κρήτης και Ναυαρίνου, οι οποίες θα αποσυμφορίσουν το παραλιακό μέτωπο και παράλληλα θα ενισχύσουν τον συγκοινωνιακό ρόλο της οδού Κρήτης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ