Η διαφαινόμενη -σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα- εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλάζει διαρκώς τα δεδομένα σε σχέση με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και της Μεσσηνίας της ΝΔ, μετά και τις αλλαγές που επήλθαν αναφορικά με την ποσόστωση και τη συμμετοχή τριών τουλάχιστον γυναικών σ’ αυτό.

Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα υπάρξει δυσκολία στο να εξευρεθούν… ανταγωνιστικές σε επίπεδο κάλπης γυναίκες, κάτι που οδήγησε σε μία πρώτη (και βιαστική όπως χαρακτηρίστηκε από έμπειρα στελέχη) συζήτηση κυρίως με εμπλεκόμενα στην αυτοδιοίκηση στελέχη, εν τούτοις οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με τις εθνικές να παραμένουν ακόμα ερωτηματικό -όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής τους-, είναι βέβαιο ότι πολλά θα δούμε να ανατρέπονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η… όρεξη σε πολλές γυναίκες, ικανές να σταθούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός βουλευτικού ψηφοδελτίου, κάτι που δημιουργεί καινούργια δεδομένα και νέες σκέψεις, με την όλη υπόθεση να εξελίσσεται σε ευχάριστο πονοκέφαλο για τη ΝΔ.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, μόνο η Πιπίνα Κουμάντου θα πρέπει να θεωρείται «σίγουρη», με τις θέσεις των γυναικών που απομένουν να συναρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, εφόσον δεν στηθούν ταυτόχρονα εθνικές κάλπες.

Τέλος, όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις (η μία εκ των πραγμάτων ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά), είναι βέβαιο ότι η ΝΔ και σε υψηλό μάλιστα επίπεδο έχει λάβει τις αποφάσεις της και μόνο με… θαύμα δεν θα βρίσκονται στο επόμενο ψηφοδέλτιο οι Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.