Μπορεί να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο κι όλοι να λένε, να υπόσχονται και να δεσμεύονται για μια σειρά από πράγματα. Για έργα, παρεμβάσεις και δράσεις. Και μπορεί να έχουν όλοι διάθεση να τα υλοποιήσουν, πλην αυτών βέβαια που χωρίς καμία -έστω και τυπική- κοστολόγηση, υπόσχονται δίχως μέτρο και πολλές φορές εκτός των ορίων που οι αρμοδιότητες του δήμου φτάνουν.

Ωστόσο ακόμα και για τις υποσχέσεις, δεσμεύσεις και κάθε λογής ταξίματα, πίσω έχει η απλή αναλογική την… ουρά. Κι αυτό καθώς η αναγκαία συνεργασία την επομένη των εκλογών, θα αποτελέσει το τέλειο άλλοθι για να μην υλοποιηθούν τα μισά τουλάχιστον απ’ όσα με ευκολία σήμερα εξαγγέλλουν οι υποψήφιοι. Άλλωστε για να υπάρξει η περιβόητη προγραμματική σύγκλιση, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν υποχωρήσεις, με τα παραδείγματα που υπάρχουν από την κεντρική πολιτική σκηνή να είναι απολύτως αρνητικά για το πώς τελικά λειτουργούν οι συμφωνίες αυτές.

Έτσι με ευκολία σήμερα θα δείτε πολλούς αυτοδιοικητικούς υποψηφίους και ειδικά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να τάζουν «λαγούς με πετραχήλια». Όχι ότι θα πάθουμε κάτι, προεκλογική περίοδος είναι, μαθημένοι από τέτοια είμαστε. Άλλωστε, κανείς δεν έχασε, με το να τάζει στον τόπο αυτό ο οποιοσδήποτε, το οτιδήποτε.

Πάντως, με το τοπίο να παραμένει… θολό ακόμα και για μυημένους στην όλη διαδικασία, καλό είναι οι δημότες, καταρχήν, να κρατούν καλάθι μικρό, φιλτράροντας καλά και το τι ακούνε αλλά κυρίως από ποιους…

Όπως έχω ξαναγράψει, εκλογές είναι και θα περάσουν και τότε όλοι θα αναμετρηθούμε με τις επιλογές μας.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ