«Με διάλογο, σύνθεση και συνεργασία διαμορφώνουμε νέα κοινωνική πλειοψηφία στο Δήμο Καλαμάτας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Αλλαγή για το δήμο Καλαμάτας» και οι Θεόδωρος Μπρεδήμας και Γιάννης Χριστόπουλος που εκπροσωπούν την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με φόντο τη συμπόρευση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Κοσμόπουλο. Μία συμπόρευση που δεν προκαλεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα δημοτικά της Καλαμάτας.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι Θ. Μπρεδήμας και Γ. Χριστόπουλος αναφέρονται 10 συν ένας λόγοι που οδηγούν την παράταξη αυτή στο να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κοσμόπουλου και το συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά». Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε και το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση, επιτάσσουν σύνθεση και συνεργασία, μακριά από αντιλήψεις μονοκρατορίας. Απαιτείται ιεράρχηση των αναγκών και καθορισμός προτεραιοτήτων.

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας παραθέσαμε απολογιστικά στοιχεία από   τη θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου προσπαθήσαμε να καταστήσουμε μέσα κι έξω από αυτό το λόγο άξιο και τη θεωρία πράξη, δεσμευτήκαμε ότι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα καταθέσουμε  την πρότασή μας με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών μας.

Έτσι σήμερα προτείνουμε σε δημόσια συζήτηση:

10+ 1 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

1)Ευρωπαϊκή Προοπτική. Καθορισμός συγκεκριμένης αναπτυξιακής φυσιογνωμίας.

2) Ισόρροπη ανάπτυξη  των γειτονιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.- Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και προστασίας  της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων.

3) Νέα Κυκλοφοριακή κουλτούρα – Πολεοδομική Ανασυγκρότηση – Ανάπτυξη με Προστασία του Περιβάλλοντος.

4)Ανάδειξη Πολιτισμικού – Πολιτιστικού- Αθλητικού  κεκτημένου. Η Εκπαίδευση αναπόσπαστο κομμάτι  της τοπικής μας κοινωνίας.

5)Ενιαία ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

6)Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

7)Ανάπτυξη ΟΛΩΝ των μορφών τουρισμού.

8)Κοινωνική Αλληλεγγύη. Πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο  με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων.

9) Αυτοκινητόδρομος και  περιμετρικός.

10) Ποταμοί Ζωής: Τα 3 ποτάμια ( Νέδοντας- Άρις- Πάμισος) να γίνουν ΜΟΧΛΟΙ ΖΩΗΣ, προοπτικής,  δράσεων αναψυχής, “προστάτες” του Δήμου μας  με  έργα υποδομών, με αντιπλημμυρικά  έργα θωράκισης της πόλης. Να σταματήσουν να είναι λεκάνες απορροής αποβλήτων και ανοικτές χωματερές.

+1) Όλα τα παραπάνω για να πραγματοποιηθούν απαιτείται συνεργασία γενεών , συνύπαρξη πείρας και ορμής  ενεργοποίηση του συνόλου των επιστημονικών, επαγγελματικών δυνάμεων , συμμετοχή των ανθρώπων του πνεύματος,  της νέας γενιάς , του πολιτισμού  του αθλητισμού, της εργασίας στη διαμόρφωση μιας πόλης που εμπνέει, που πρωταγωνιστεί σε καινοτομίες, που γίνεται επιλογή για ΠΟΛΗ  ΖΩΗΣ  των νέων ανθρώπων.    

Αυτές τις προτεραιότητες συζητήσαμε με τους πολίτες που διαχρονικά στάθηκαν δίπλα μας σε δύσκολα, για την παράταξη, χρόνια και συναποφασίσαμε πως με ενότητα  και σχέδιο μπορούν να υπηρετηθούν καλύτερα  από τον Πολυσυλλεκτικό και Αδέσμευτο  Συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά», με υποψήφιο  Δήμαρχο  Καλαμάτας  τον Βασίλη Κοσμόπουλο, γνώστη των αναγκών του Δήμου, άνθρωπο με ευαισθησίες αλλά και  με τεχνοκρατική επιστημονική επάρκεια και αυτοδιοικητική πείρα.

Είναι η ώρα να δημιουργηθεί μια Νέα  Κοινωνική Πλειοψηφία με τους δημότες συμμέτοχους όπου θα κυριαρχούν  η θέση,  η νηφαλιότητα , ο διάλογος , η  σύνθεση, η αποτελεσματικότητα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν και απευθυνόμαστε ευπρόσωπα σε όλες τις  δημότισσες και  όλους τους δημότες  ζητώντας τη στήριξη και συμμετοχή τους στο Συνδυασμό  που έχει τη δυνατότητα  αποτελεσματικά να υπηρετήσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των δημοτών.

Θεωρούμε πως η εποχή απαιτεί άλλο βηματισμό και αυτήν την αλλαγή μπορεί να κάνει πράξη η ομάδα του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά», με επικεφαλής και υποψήφιο  Δήμαρχο  Καλαμάτας,  τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλους τους συνδυασμούς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ