Την δική του πρόταση, τους προβληματισμούς τους αλλά και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας, ανέπτυξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KostaShow, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Κουκούτσης.

«Συνεργασίες θα υπάρξουν λόγω του νέου εκλογικού συστήματος αλλά με αυτούς που θα δώσουν έναν τίμιο αγώνα και με αυτούς που θα ασπάζονται το μίνιμουμ του δικού μας προγράμματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη» κ. Κουκούτσης.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον υποψήφια Δήμαρχο Καλαμάτας Δημήτρη Κουκούτση:

 

Γιατί υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας;

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της Δημοκρατίας. Αλλά και ο πιο προσωποπαγής.

Είναι το πρόσωπο του Δημάρχου, το πρόσωπο του Συμβούλου, οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους δημότες- σχέσεις πολύ πιο αδιαμεσολάβητες από εκείνες της κεντρικής πολιτικής όπου η εικόνα μεγαλώνει, οι άνθρωποι μικραίνουν, απομακρύνονται, και γίνονται ανθρωποσύνολα.

 

Τι σας κάνει να διαφέρετε από τις υπόλοιπες -και είναι αρκετές- υποψηφιότητες;

Οι περισσότεροι θεωρούν τις Δημοτικές εκλογές κυρίως μία ακόμα πολιτική μάχη εντυπώσεων, μία μικρογραφία εθνικών εκλογών με κομματικές νίκες και ήττες. Ποιος θυμάται ποιο κόμμα υποστήριξε έναν καλό ή ένα κακό Δήμαρχο; Αυτό που μένει στους δημότες είναι το πρόσωπο του Δημάρχου και τι έκανε για τον τόπο τους. Εμείς δεν έχουμε κομματικά στηρίγματα αλλά γνωρίζουμε τους δρόμους της κεντρικής εξουσίας.

 

Θετική ή αρνητική η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» και κατά πόσο θα επηρεάσει την κυβερνησιμότητα του Δήμου;

Σαφέστατα αρνητική την παρούσα χρονική στιγμή.

 

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας;

Ασφάλεια, καθημερινότητα των πολιτών, εγκατάλειψη των γειτονιών.

 

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Δήμου Καλαμάτας;

Γεωγραφική θέση, επιχειρηματίες – καταστηματάρχες, δυνατότητα σύνδεσης του τουρισμού με όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

 

Κέντρο ή παραλία;

Δεν μπορούν να μην συνυπάρχουν! Δυστυχώς όμως η πόλη μας δείχνει να είναι «κομμένη» στα δύο.

 

Τι σημαίνει για εσάς η γειτονιά;

Εγώ μεγάλωσα σε γειτονιά της Καλαμάτας και κουβαλάω μέσα μου όλες τις θύμησες των παιδικών μου χρόνων. Αυτό σημαίνει ασφάλεια, καθαριότητα, καλούς δρόμους …ουσιαστικά την καθημερινότητα.

 

Δήμος δεν είναι μόνο η Καλαμάτα. Ποιες οι τρεις προτεραιότητές σας για τα χωριά του Δήμου;

Αστυνόμευση, υποδομές, σύνδεση.

 

Υπέρ των προεκλογικών ή μετεκλογικών συνεργασιών και με ποιους;

Συνεργασίες θα υπάρξουν λόγω του νέου εκλογικού συστήματος αλλά με αυτούς που θα δώσουν έναν τίμιο αγώνα και με αυτούς που θα ασπάζονται το μίνιμουμ του δικού μας προγράμματος.

 

Ποιο το μήνυμά σας προς τους δημότες της Καλαμάτας;

Αν διαλέξουμε, στην τοπική κοινωνία ο καθένας μας πεπειραμένους, καταξιωμένους ανθρώπους χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την ανανέωση της πολιτικής ζωής. Θα έχουμε στείλει ένα μήνυμα που αποκλείεται να το αγνοήσουν οι αποδέκτες του!

 

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ