Μ. Αντωνόπουλος: «Η ανεπάρκεια του δήμου στην Αλαγονία»

Παρακολουθούμε όλοι με αγωνία τις τελευταίες μέρες, την εφιαλτική εικόνα των ορεινών διαμερισμάτων του δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα της ιστορικής Αλαγονίας. Ένας οικισμός ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και μοναδικού μικροκλίματος που έδωσε διαχρονικά γενιές συμπολιτών μας που διέπρεψαν στην Καλαμάτα αλλά και στην διασπορά.

Είναι απορίας άξιο ολόκληρος Δήμαρχος αφενός να μην μπορεί να πάρει σοβαρά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, αλλά και να δηλώνει συνάμα αδυναμία επίλυσης του κατολισθητικού φαινομένου στο βασικό οδικό δίκτυο, αυτό που διέρχεται απο τις αποθήκες πατατόσπορου και έχει κόψει το χωριό σε δύο κομμάτια, με ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Δήμαρχε είμαστε για τα δύσκολα και οχι μόνο να φτιάχνουμε φούρνους για τις γιορτές και τα πανηγύρια στον Ταΰγετο. Ούτε να τον έχουμε για το πίσω μέρος του σπιτικού μας, να θάβουμε τα απορρίμματα μας.  Ωραία δεν ανέβηκες στον Ταΰγετο με τις κάμερες και τα κανάλια αλλά στα πανηγύρια ήσουνα πρώτος μεταξύ άλλων. Τελικά ως Δημοτική αρχή σηκώνεται τα χέρια ψηλά. Δεν θέλετε η δεν μπορείτε από ότι διαφαίνεται από όσα επιβεβαιώνουν οι μηχανικοί του δήμου να αντιμετωπίσετε το κυρίαρχο και σοβαρότερο ζήτημα της μεγάλης κατολίσθησης. Δεν δίνεται κανένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, και δεν συνάπτεται καμμιά προγραμματική σύμβαση με κανέναν θεσμοθετημένο φορέα της πολιτείας.  Δηλαδή Περιφέρεια, ΙΓΜΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Υπουργείο, για την σύνταξη μελέτης αντιμετώπισης και αποκατάστασης από τις αστοχίες του πρανούς, που σημειωτέον προκλήθηκαν και από τη δική σας αδιαφορία. Αρνείστε την συνεργασία όταν οι μηχανικοί του δήμου δηλώνουν αδυναμία αντιμετώπισης των φαινομένων. Σας θυμίζω την άρνηση σας για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και δύο μήνες για το προβληματικό δίκτυο οδοποιίας στην Βρωμόβρυση Αρφαρών.

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Πιθανόν λόγω προβλημάτων που έχετε με την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατουλη. Είναι δυνατόν να πάει έτσι μπροστά ο τόπος μας.

Η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού προσδοκά πολύ περισσότερα από εσάς που ευχόμαστε να δούμε επιτέλους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Επικ. Ελ. Μειοψηφίας Δ.Σ. Καλαμάτας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ