Σύσκεψη και αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αλαγονία πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας με τη συμμετοχή Τεχνικών, Προέδρων Κοινοτήτων, κατοίκων και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Π. Νίκας, με δημοτική εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ, εργολάβος ήδη εργάζεται στα χωριά της Αλαγονίας για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας. Τα αναγκαία συρματοκιβώτια και τοιχία αντιστήριξης θα τοποθετηθούν με τη βελτίωση του καιρού.

Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών τεχνική έκθεση με φωτογραφικό υλικό για την τεκμηρίωση των ζημιών και αίτημα για οικονομική βοήθεια.

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει με την μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, αργότερα και με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) θα βρεθεί από σήμερα βράδυ στην Καλαμάτα για τη μελέτη του φαινομένου του ερπυσμού και για τεχνικές συμβουλές, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και από τις κρατικές υπηρεσίες.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί σε δημοτικούς δρόμους από Λαδά προς εθνικό δρόμο και Αρτεμίσια και κυρίως από Αρτεμισία, Πηγές, Αλαγονία, Μαχαλά μέχρι τη Νέδουσα. Επίσης παρατηρήθηκαν ρωγμές σε εννέα σπίτια (8 στην Αλαγονία και 1 στο Λαδά).

Με τα πορίσματα του ΙΓΜΕ θα υπάρξουν κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Τεχνικές υπηρεσίες και προς τους ιδιώτες. Το φαινόμενο του ερπυσμού φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό για την περιοχή.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του εθνικού δρόμου αυτό είναι έργο της Περιφέρειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.