«Αποτελεσματικός» ο Δήμος Καλαμάτας – 4ος στη χώρα, ικανοποίηση Νίκα

0
2

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα «εξόχως θετικό», όσον αφορά στην έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για τον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας των Δήμων 2019, σύμφωνα με τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο τέταρτος σε επίπεδο χώρας. Για την κατάρτιση του δείκτη ελήφθησαν υπόψη το πεδίο της οικονομικής διαχείρισης, που αφορά στο βαθμό αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθεσίμων σε κάθε δήμο πόρων, το πεδίο της διαφάνειας και λογοδοσίας και το επίπεδο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, ενώ τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι δε δημοσιεύσεις στη «Διαύγεια» και τις ιστοσελίδες των Δήμων αξιοποιήθηκαν κυρίως για έλεγχο και επαλήθευση.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «γίνεται υπερπροσπάθεια, σε πολλά επίπεδα, με πολύ σοβαρές ελλείψεις προσωπικού». Προσέθεσε δε πως «όταν έρχεται μία ανεξάρτητη Αρχή και σε επιβραβεύει για τις προσπάθειές σου, μπορείς να αισθάνεσαι καλά».

Μάλιστα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καθώς και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν στη διάκριση του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.