«Ανοιχτά» τα εγκαίνια του Μεγάρου Xορού Καλαμάτας της Υπαπαντής

0
1

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Π. Νίκας, επεσήμανε ότι «τα εγκαίνια θα είναι ‘ανοιχτά’ για όλο τον κόσμο. Θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Υπουργό Πολιτισμού, που θα ανέβω να της δώσω προσωπικά την πρόσκληση, και με τη λαμπρότητα που ταιριάζει.

Ο ανώτατος άρχων της χώρας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός έργου, το οποίο πληρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δευτερευόντως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ένα πολιτιστικό έργο, το οποίο αναφέρεται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε ολόκληρη την περιοχή. Γύρω στους 300.000 ανθρώπους, που ζουν σε μία ώρα απόσταση από την Καλαμάτα, θα μπορούν να μετέχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται εκεί». Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως προχωρεί και η διαδικασία της προκήρυξης για τον ορισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Π. Νίκας σημείωσε πως «το βράδυ της ημέρας των εγκαινίων, έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα δώσει συναυλία. Στο χώρο μπορούν να μπουν γύρω στα 650 άτομα και προκρίθηκε η διαδικασία του εισιτηρίου, για να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την Κρατική Ορχήστρα – δεν έρχεται δωρεάν, θα στοιχίσει αρκετά χρήματα – και για να είναι πιο «καθαρή» η διαδικασία όσον αφορά τους εισερχόμενους στο συγκεκριμένο χώρο». Ο Δήμαρχος τόνισε πως όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα του Δήμου (π.χ. των Δημοτικών Σχολών και Φορέων), εκτός αν αφορούν γονείς, θα έχουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο, για να αξιολογείται και η προσπάθεια και να βοηθείται και το πολιτιστικό σχήμα, καθώς τα χρήματα γυρίζουν σε αυτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.