Ενημέρωση Νίκα για τα έργα στα γήπεδα

0
1

Ενημέρωση σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας και την πορεία εργασιών που εκτελούνται σ’ αυτά έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, αναφέροντας:

«Το γήπεδο στα Παλιάμπελα, ως αγωνιστικός χώρος, είναι τέλειο. Μέχρι να γίνει η κατασκευή των αποδυτηρίων, μεταφέραμε 2 container εκεί, τα οποία θα εξοπλίσουμε κατάλληλα εντός των ημερών. Η ομάδα ή η ακαδημία, οι μικροί της Καλαμάτας, θα μπορέσει πολύ σύντομα να προπονείται στο συγκεκριμένο χώρο. Θα υπάρξει συνάντηση με εκπρόσωπο της ομάδας, για να ξεκινήσουν και οι σχετικές διαδικασίες».
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι ο δημοτικός χώρος 10 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Παλιάμπελα θα διαμορφωθεί με γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ, ώστε εκεί να γίνει ένας συγκροτημένος αθλητικός χώρος, για την αναβάθμιση της περιοχής και για τη διάθεση χώρων άθλησης στη νεολαία.
Για τον ίδιο λόγο θα κατασκευασθεί γήπεδο μπάσκετ και σε δημοτική έκταση στο Φραγκοπήγαδο, βορείως του 7ου Νηπιαγωγείου.
Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι μέσα στη σεζόν θα έχει τοποθετηθεί ο καινούργιος πλαστικός τάπητας στο δημοτικό γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης». Πλαστικός τάπητας θα εγκατασταθεί, επίσης, σε γήπεδα 5 x 5 στο αλσύλλιο του Αλμυρού, για την ομάδα της Βέργας, καθώς και στο σχολικό συγκρότημα Γιαννιτσανίκων.
Πέραν αυτών, σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται το έργο ολοκλήρωσης του γηπέδου του «Απόλλωνα» στο Ασπρόχωμα, καθώς και εκείνο για τον ηλεκτροφωτισμό στο υπάρχον γήπεδο του Ασπροχώματος, όπως και η παρέμβαση για την κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Θουρίας μαζί με την πρόσβαση.
Για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην Άμφεια, σε έκταση της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την παραχώρηση της οποίας θα υπογραφεί προσεχώς χρησιδάνειο, θα διατεθεί το αναγκαίο ποσό.
Όλες οι προαναφερθείσες παρεμβάσεις για αθλητικές υποδομές χρηματοδοτούνται από το Δημοτικό Προϋπολογισμό ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δανεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.