Νοικιάστηκαν το «Αχίλλειον», το κυλικείο του Δημαρχείου και θέσεις για ποδήλατα

0
6

Νοικιάστηκαν σε πλειοδοτικές δημοπρασίες, που διεξήγαγε ο Δήμος Καλαμάτας το «Αχίλλειον», το κυλικείο του Δημαρχείου και θέσεις για ποδήλατα. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έχουν ως εξής:

Α. Για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Αχίλλειον», που βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης, που προσέφερε μίσθωμα 2.420 ευρώ το μήνα. Η σύμβαση μίσθωσης θα έχει διάρκεια 25 ετών, η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου και για τα 3 πρώτα έτη ισχύει περίοδος χάριτος όσον αφορά στην καταβολή μισθωμάτων. Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασσικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών & Α’ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.
Το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου.

Β. Για την εκμίσθωση 7 κοινοχρήστων χώρων όπου θα τοποθετηθούν ποδήλατα προς ενοικίαση, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Brain Box Πληροφορική ΑΕ, που προσέφερε ετήσιο μίσθωμα 2.000 €, ενώ η σύμβαση θα έχει ισχύ 5 ετών με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 5 χρόνια.
Οι εκμισθούμενοι χώροι για την τοποθέτηση σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων, είναι οι εξής:
1. Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη
2. Πλησίον κεντρικής εισόδου της «Τέντας», σταθμός που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λόγω άμεσης γειτνίασης.
3. Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας
4. Στην πλατεία Δημαρχείου. έναντι ιστορικού Δημαρχείου
5. Σε κατάλληλο χώρο, στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, ακριβώς δίπλα στην οδό Ξενοφώντος
6. Σε κατάλληλο χώρο, πάνω στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη συμβολή της οδού Μαιζώνος με την οδό Ναυαρίνου, μετά από σχετική έγκριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
7. Σε χώρο νοτίως της πλατείας Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Γ. Για το κυλικείο του κτηρίου Α΄ (κεντρικού) του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, πλειοδότης αναδείχθηκε ο Διονύσιος Σωτηρόπουλος, που προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 500 €. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 5 ετών, με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 16 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.