Η πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο σχεδιασμού και προγραμματισμού που γίνεται στο Δήμο Μεσσήνης αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα, κάτι που αποτυπώθηκε και στη διάρκεια του απολογισμού που προχώρησε η δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη σε σχέση με την υλοποίηση έργων στο Δήμο το 2018.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου, επί της ουσίας παρουσίασαν με στοιχεία, αυτό που οι πολίτες σε όλο το Δήμο αντιλαμβάνονται και συζητούν, το ότι δηλαδή εξελίσσονται μία σειρά από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, με το Δήμο Μεσσήνης, αν κανείς συνυπολογίσει όσα και πριν το 2018 επί δημαρχοντίας Τσώνη έχουν υλοποιηθεί, καθώς και τα όσα ακολουθούν, τότε μπορεί να τον χαρακτηρίσει ως Δήμο «εργοτάξιο».

Τόσο ο Γιώργος Τσώνης, όσο και η Γωγώ Παναγοπούλου εστίασαν στις άοκνες προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη και με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού αλλά και τις δυσκολίες που οι δήμοι σε γραφειοκρατικό επίπεδο αντιμετωπίζουν, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τον όλο σχεδιασμό τους που στόχο έχει να δώσει μία αναπτυξιακή ώθηση στο Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 ήταν μία παραγωγική χρονιά, καθώς εκτός από την υλοποίηση έργων, δρομολογήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις κι έτρεξε και η προετοιμασία ένταξης του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα, που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης αλλά και συνολικά περιοχών του Δήμου Μεσσήνης. Είναι χαρακτηριστικό, σε σχέση με τα έργα που οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν αναλάβει, ότι ο προϋπολογισμός έργων, που εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και προτάσεων που κατατέθηκαν προς έγκριση, ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ!

Ενδιαφέρον παρουσίασαν παράλληλα οι στοχεύσεις που τέθηκαν, στην βάση και των όσων ως προεργασία (κι εδώ δόθηκαν εύσημα στην κα Παναγοπούλου) έχουν γίνει, με σημαντικά έργα όπως ο Πάμισος, η αντιδιαβρωτική του Πεταλιδίου κ.ά.

Αναλυτικά ο συνοπτικός απολογισμός 35 εκ των δεκάδων έργων που εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα στο Δήμο Μεσσήνης έχει ως εξής:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.