Στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε επίπεδο Πελοποννήσου, καθώς η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε διαγραφές όσων βρίσκονται απέναντι από τις κομματικές επιλογές για την Περιφέρεια. Με μία κοινή ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωστοποίησαν πως εκτός κόμματος με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ τίθενται οι Αντ. Μπούζα, Απ. Γκούνης, Β. Σιδέρης, Απ. Παπαφωτίου, Γ. Πετρίτσης & Γ. Μπουκουβάλας, ενώ  όπως όλα δείχνουν θ’ ακολουθούν κι άλλοι στο πλαίσιο αποφάσεων των τοπικών αυτή τη φορά κομματικών οργάνων.

Επί της ουσίας στην κοινή ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παίρνουν ξεκάθαρη θέση και στηρίζουν τις επιλογές του κόμματος σε σχέση με την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, αποδεχόμενες την -αυτονόητη- επιλογή να προχωρήσει η ΝΔ δια της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας σε διαγραφές εκείνων που επέλεξαν να πορευτούν σε διαφορετική κατεύθυνση από την επιλογή του κόμματος.

Στην κοινή ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ της ΝΔ στην Πελοποννήσο αναφέρουν:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων μας, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει ενωμένη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών -και στην Πελοπόννησο- και όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη να συνασπιστούν στον κοινό αγώνα, κάποιοι επέλεξαν διαφορετικές διαδρομές αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον
κ. Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτόν τον δρόμο καλέσαμε κατ’ επανάληψη όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Παράταξή μας, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Κάλεσμα στο οποίο κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν, γυρνώντας την πλάτη στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις, τις επιλογές και τις συντονισμένες δράσεις του Κόμματός μας.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Απόστολου Κράτσα.

Η διαγραφή, σήμερα, των:

Αντωνία Μπούζα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,

Απόστολου Γκούνη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας,

Βασίλειου Σιδέρη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας,

Απόστολου Παπαφωτίου μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας,

Γεωργίου Πετρίτση, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας και

Ιωάννη Μπουκουβάλα μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας,

μας βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνους και ευχόμαστε, έστω και μέσα στις επόμενες ημέρες, να πρυτανεύσει η λογική, για το κοινό καλό, το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου και τη στήριξη των επιλογών του Κόμματός μας.

Ας αποτελέσει η παρούσα πράξη ορόσημο μιας δυναμικής επανεκκίνησης της Παράταξής μας στην Πελοπόννησο, απαλλαγμένης από διχαστικές απόψεις και ιδιοτελείς επιλογές. Ορόσημο σύμπνοιας και ομόνοιας ενόψει της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ΝΟ.Δ.Ε  Ν.Δ.  Πελοποννήσου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ