Μεσσήνη: Επί τάπητος το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

0
3

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης με στελέχη της εταιρίας Ι. Κουγιανός και Συνεργάτες Ε.Ε., η οποία είναι η ανάδοχος εταιρία για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου. Μεσσήνης (ΣΒΑΚ), και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης, με την Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Γωγώ Παναγοπούλου.

Στην ανάδοχο εταιρία χορηγήθηκαν στοιχεία, μελέτες και σχέδια για την απόκτηση μιας αρχικής εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις σημαντικές αλλαγές στην πόλη της Μεσσήνης, ύστερα από την αστική ανάπλαση του Κέντρου της Μεσσήνης και τον σχεδιασμό που έγινε με την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο: «Ανοιχτό κέντρο εμπορίου Μεσσήνης» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι μέσα από την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και ύστερα από ανοιχτή διαβούλευση με τους δημότες, να καθοριστούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός για την βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα στο Δήμο Μεσσήνης.

Ως περίοδος σχεδιασμού του ΣΒΑΚ του Δήμου Μεσσήνης ορίστηκαν τα 10 έτη, ενώ τους προσεχείς μήνες θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση των προτάσεων που θα ενταχθούν στο ΣΒΑΚ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.