Μ. Αντωνόπουλος: Το τραινάκι της Δημοτικής Αρχής Νίκα

Μια νέα προσπάθεια για τη λειτουργία τουριστικού τραίνου μεταφοράς επισκεπτών είναι σε εξέλιξή στην πόλη μας.  Θα έλεγε κανείς ότι μετά τις αναβαθμισμένες συγκοινωνιακές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προσφέρει ο δήμος στους Καλαματιανούς, το τραίνο θα είναι το μέσο που θα κάνει το ταξίδι απόλαυση.

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη άλλα και ούτε η τελευταία προσπάθεια που κάνει ο δήμαρχος για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες μας. Μέχρι σήμερα το τραινάκι έχει προταθεί αρκετές φορές μαζί με το ανοιχτό λεωφορείο που ακόμα το περιμένουμε.

Το οξύμωρο είναι ότι στην πόλη μας και στην διαδρομή που προτείνεται, με το “ζόρι” κινείται το αστικό λεωφορείο που είναι το μισό σε μήκος και διπλάσιας ταχύτητας από το τραινάκι σαύρα που προτείνεται.

Ήδη το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου και της Αριστομένους είναι εκτός έλεγχου τις ώρες αιχμής.  Φαντασθείτε να υπάρχει όχημα επείγουσας ανάγκης τι πρόκειται να συμβεί. Το μόνο τραίνο που με βεβαιότητα μπορεί να κινηθεί, είναι το τραίνο της αλλαγής στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Πάει μόνο μπροστά και είναι γρήγορο. Ας απολαύσουμε το ταξίδι.

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Επικ. Ελ. Μειοψηφίας Δ.Σ. Καλαμάτας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ