Την υποψηφιότητά της για το Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε η αρχιτέκτονας μηχανικός Τόνια Κουζή. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και ο βασικός προγραμματικός άξονας του συνδυασμού «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», αλλά και πρόσωπα που θα στελεχώσουν το όλο δημοτικό εγχείρημα.

Μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση των Αρχών του συνδυασμού σημειώθηκε: «Το ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ είναι οι λέξεις που επιλέξαμε να συνοδεύουν τη σκέψη μας και τους στόχους μας από εδώ και στο εξής. Είναι ο τόπος και όχι η πόλη, είναι το σύνολο του τοπίου – βουνό, θάλασσα & γη – είναι οι μικρότεροι τόποι, επιμέρους Δημοτικές Ενότητες, είναι οι τόποι έξω και πέρα από τα εκλογικά όρια και την αντίστοιχη διαδικασία. Ο τόπος για εμάς είναι ο τόπος που μας μεγάλωσε, ο τόπος που μας καθόρισε. Αυτόν θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε, να εξελίξουμε, να τον μεταφέρουμε από το σήμερα στο οραματικό αύριο, να τον μετατρέψουμε σε τόπο αναφοράς.

Για αυτό το σκοπό και μόνο προέκυψε η σημερινή, ανεξάρτητη από τη γέννησή της, ομάδα πρωτοβουλίας ανθρώπων με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας. Ανοίγουμε τη συζήτηση για τον τόπο μας με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που συμφωνούν με τους στόχους της ιδρυτικής μας διακήρυξης ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, και θέτουμε ως μοναδικό κριτήριο την συνεργατική δουλειά.

Όλοι εμείς διαθέτουμε παρελθόν κοινής δράσης και συνεργασίας και αυτό αποτελεί τη δύναμη μας, με στόχο μας τον τόπο του αύριο. Σήμερα ο κόσμος προχωρά με τη δύναμη των ισχυρών δικτύων και αυτό θέλουμε να πετύχουμε και για τον τόπο μας, την Καλαμάτα. Ένα ισχυρό δίκτυο που θα φτάνει μέχρι τους απόδημους του τόπου μας που λαχταρούν να τον δουν πιο ψηλά και πιο μπροστά, όπως του αρμόζει.»

Παράλληλα ενδιαφέρον ήταν και το video που προβλήθηκε κατά την παρουσίαση του συνδυασμού.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και τα άτομα που συναποτελούν την ομάδα πρωτοβουλίας του συνδυασμού «Καλαμάτα Τόπος Ζωής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.