Πολλές οι υποψηφιότητες για το Δήμο της Καλαμάτας, ωστόσο τρεις δείχνουν την περίοδο αυτή για διαφορετικούς λόγους να ξεχωρίζουν. Πρόκειται για τους Θανάση Βασιλόπουλο, Μανώλη Μάκαρη και Βασίλη Κοσμόπουλο. Η υπόθεση «Δήμος Καλαμάτας» παραμένει ωστόσο ανοιχτή, μιας και η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι το σκηνικό θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων κατά πολύ τους 5 μήνες που ακολουθούν μέχρι τις κάλπες, είτε με νέα πρόσωπα, είτε με… υποχωρήσεις.

 

Θανάσης Βασιλόπουλος

Η… εποχή Νίκα στο Δήμο Καλαμάτα ολοκληρώνεται και μαζί ολοκληρώνει και τον κύκλο της και η «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας». Η επόμενη ημέρα ωστόσο δείχνει περισσότερο δυναμική ακόμα κι από τα όσα ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Π. Νίκας περίμενε, πολύ δε περισσότερο απ’ όσα μέλη του συνδυασμού ανέμεναν, με τον Θανάση Βασιλόπουλο σε μία δυναμική εκκίνηση να προκαλεί εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη -σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά- ο δημοτικός συνδυασμός, ακόμα κι αν αύριο το πρωί στήνοντας κάλπες, όχι μόνο θα ήταν πλήρης σε επίπεδο ατόμων – αντιπροσώπων όλου του κοινωνικού… φάσματος, αλλά θα είχε και μία αξιοσημείωτη ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό, με παλαιούς και νέους να συνθέτουν τη νέα παράταξη με επικεφαλής τον Θανάση Βασιλόπουλο. Ωστόσο για λόγους πολιτικά ευνόητους, οι ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο.

Την ίδια στιγμή και σε επίπεδο προγράμματος συμπληρώνονται λεπτομέρειες προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να παρουσιαστούν καταρχάς οι βασικοί άξονες και οι στοχεύσεις του συνδυασμού, καθώς επίσης και το όνομα αυτού.

Μανώλης Μάκαρης

Η περίπτωση του Μανώλη Μάκαρη είναι σίγουρα ιδιαίτερη. Ο ίδιος συνεχίζει με το δημοτικό συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και παρά το… τσούγκρισμα με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Δείχνει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που καταγράφονται, να διατηρεί δυνάμεις αλλά και έναν βασικό κορμό στο ψηφοδέλτιό του, κάτι σημαντικό με δεδομένες τις πολλές υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί.

Ο προεκλογικός αγώνας έχει καιρό τώρα ξεκινήσει, με τον ίδιο και συνεργάτες του να κινούνται λίγο διαφορετικά στο πεδίο της επικοινωνίας. Προχωρά ήδη στην ενεργοποίηση των (νέων) γραφείων του συνδυασμού του, φιλοδοξώντας να είναι η δική του υποψηφιότητα που θα δώσει τον προεκλογικό τόνο στον συγκεκριμένο χώρο και να αντλήσει τα… περισσότερα από μία δεξαμενή ψηφοφόρων που έχει σήμερα πολλούς μνηστήρες.

Βασίλης Κοσμόπουλος

Με συντονισμένες κινήσεις και θέλοντας ν’ αφήσει πίσω το προηγούμενο πέρασμα από το Δήμο Καλαμάτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος επιθυμεί, μέσα από μία επικαιροποίηση βασικών πάγιων προγραμματικών του θέσεων και προτάσεων, να διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο.

Στο πλευρό του ο κ. Κοσμόπουλος έχει ανθρώπους που είχε και στο παρελθόν πορευτεί μαζί, ενώ δίπλα του φαίνεται ότι βρίσκονται και νεότερα σε ηλικία άτομα με κοινωνικές… ανησυχίες και με καταγεγραμμένη δράση στα κοινά της πόλης.

Ωστόσο μετά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, πέραν κάποιων παρεμβάσεων μέσα από άρθρα, δεν έχει… δείξει ακόμα κάτι, αναμένοντας προφανώς το πώς θα διαμορφωθεί το αυτοδιοικητικό τοπίο με τις πολλές υποψηφιότητες που μέχρι σήμερα βλέπουμε να υπάρχουν και κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοδιοικητικό τοπίο στο Δήμο Καλαμάτας δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, με νέες υποψηφιότητες να… έρχονται κι άλλες να αναζητούν διέξοδο δια συνεργασιών. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν θα είναι οι εκλογές του 2019 πληκτικές…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.