«Ο τουρισμός της Μεσσηνίας στόχος του νέου πεδίου βολής Σχίζας» τονίζουν οι ξενοδόχοι

0
1

«…δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του πεδίου Βολής Σχίζας» σημειώνει σε ανακοίνωση – αντίδραση της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση από την πλευρά του Δημάρχου Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη (βλέπε ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωση των ξενοδόχων με τίτλο «Ο τουρισμός της Μεσσηνίας στόχος του νέου πεδίου βολής Σχίζας» τονίζονται αναλυτικά:

«Στην Ελλάδα της παραδοξότητας και των αντιθέσεων φαίνεται ότι κάποιοι στην κεντρική διοίκηση είτε δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο Τουρισμός αποτελεί το μοναδικό πλέον πυλώνα στήριξης της Εθνικής Οικονομίας είτε σκοπίμως το αγνοούν.

Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του πεδίου Βολής Σχίζας, έξω από τη Φοινικούντα, σε  ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με σημαντικά οικολογικά στοιχεία που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Η συγκεκριμένη, εντελώς ασυμβίβαστη με την τουριστική ανάπτυξη της Μεσηνίας, απόφαση δυναμιτίζει τις πολυετείς προσπάθειες όλων μας για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ενώ προκαλεί ανάσχεση της αξιοποίησης και αναβάθμισης του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σταθμό εισόδου για όλη την Πελοπόννησο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και θα αναζητηθούν εναλλακτικές  προτάσεις και λύσεις  ώστε, τελικά, ο Τουρισμός της Μεσσηνίας να μην εξελιχθεί στον πρώτο στόχο του πεδίου βολής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.