Η επόμενη ημέρα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είχε μία γλυκόπικρη πολιτική… γεύση για κάποιους. Όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μικρή ή μεγάλη, κανείς δεν πάει για να… χάσει. Ωστόσο το κρίσιμο στην περίπτωση της δημοτικής ομάδας Νίκα είναι το γεγονός ότι η διαδικασία επελέγη ομόφωνα κι άρα είναι εκ των πραγμάτων δεσμευτική.

Προφανώς κανείς δεν θα αναγκάσει κανέναν να ακολουθήσει το νικητή της διαδικασίας, δηλαδή τον Θανάση Βασιλόπουλο. Είναι βέβαιο όμως ότι ηθικά οι συμμετέχοντες στη διαδικασία οφείλουν να μην πάνε… απέναντι, κάτι που με τα έως τώρα δεδομένα δεν προκύπτει και παρά την… στεναχώρια που εκφράστηκε σε πρώτο χρόνο απ’ ορισμένους να στηρίξουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Αντίθετα είναι… υποχρεωμένοι σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη διαδικασία να στηρίξουν ενεργά τον υποψήφιο της «ομάδας».

Εκείνο που σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί, είναι η ηχηρή συμμετοχή σε μία δημοκρατική διαδικασία αλλά και η άψογη στάση της τριμελούς επιτροπής που έτρεξε την υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Δήμαρχος Π. Νίκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Θανάση Βασιλόπουλο, επιβεβαιώνοντας ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του με όλες του τις δυνάμεις, ενώ αντίστοιχα μηνύματα εστάλησαν κι από άλλους αυτοδιοικητικούς αλλά και κομματικούς παράγοντες.

Το μόνο που μένει να φανεί πλέον, είναι το κατά πόσο το ενωτικό κλίμα θα ενισχύσει την όλη προσπάθεια, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και δρομολογείται μία ουσιαστική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ