Ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου στην Κορώνη διεκδικεί ο Καφαντάρης μέσω του «Φιλόδημος»

0
4

Τον πλήρη φάκελο, για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος», της  κατασκευής του έργου: «Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕΛ ,στην εντός σχεδίου περιοχή «Σαράντου» στην Δημοτική Ενότητα Κορώνης του Δήμου Πύλου- Νέστορος», κατέθεσε σήμερα  στο Υπουργείο Εσωτερικών,  ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ και προβλέπει ένα σύγχρονο κτίριο κατασκευασμένο με τις τελευταίες προδιαγραφές και με πλήρη εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα κατασκευαστεί  διώροφο σχολικό συγκρότημα. Στο υπόγειο θα τοποθετηθούν οι βοηθητικοί χώροι (μηχανολογικοί χώροι, αποθήκες και χώροι υγιεινής). Στο α’ ισόγειο θα βρίσκονται τα κοινά εργαστήρια, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ο χώρος της βιβλιοθήκης. Στο β΄ ισόγειο θα διαμορφωθούν οι αίθουσες διδασκαλίας του γυμνασίου και του λυκείου, το γυμναστήριο και οι περισσότεροι χώροι υγιεινής. Στον όροφο, στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική πτέρυγα διατάσσονται τα υπόλοιπα εργαστήρια, οι χώροι διοίκησης των σχολείων και οι χώροι υγιεινής προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση, σημείωσε: « Η νεολαία και η εκπαίδευση για εμάς παραμένει προτεραιότητα. Έτσι η Δημοτική ενότητα Κορώνης και ο δήμος μας, θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολικό κτήριο, αντάξιο της ιστορίας του τόπου μας και της σύγχρονης εκπαίδευσης. Το σχεδιάσαμε ,το μελετήσαμε και θα το εκτελέσουμε, γιατί ο τόπος μας δικαιούται έργα ανάπτυξης και εμείς θα τα προσφέρουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.