Όλα είναι έτοιμα, προκειμένου η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, να αποφασίσει -μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία- ποιος ή ποια θα ηγηθεί της συνέχειας του συνδυασμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Η… κάλπη που θα στηθεί τη Δευτέρα στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας μάλιστα, από πολλούς εκτιμάται ότι όχι μόνο θα αναδείξει έναν υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά έναν εκ των βασικών διεκδικητών του Δήμου.

Με το ζήτημα της… ενότητας ωστόσο να παραμένει, κυρίως στην επόμενη ημέρα της διαδικασία, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της παράταξης του Π. Νίκα θα προσέλθουν έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στους Θανάση Βασίλοπουλο, Νίκο Μπασακίδη, Παύλο Μπουζιάνη και Παναγιώτα Ντίντα.

Σημειώνεται ότι οι… διεργασίες κορυφώνονται τις ώρες αυτές, με συναντήσεις, επαφές αλλά και… τραπεζώματα να έχουν επιστρατευτεί ώστε καθένας από τους τέσσερις να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων του. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ρόλο στην όλη εξέλιξη θέλει να έχει ο Π. Νίκας, ωστόσο για ευνόητους λόγους οι όποιες επιθυμίες του προηγούμενου διαστήματος, μοιάζουν σήμερα να διαφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, από το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής αυτής διαδικασίας, που και πολιτικά έχει ενδιαφέρον, είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις κυρίως στα κεντροδεξιά του Δήμου, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υποψηφιότητες των Ελ. Αλειφέρη και Μ. Οικονομάκου, που ήδη έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.

Ίδωμεν…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ