«Απολαυστικός» σχολιαστής των… εξελίξεων στα δημοτικά πράγματα και κυρίως στα της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας τείνει να γίνει τελευταία, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Δημήτρης Δημόπουλος, έχοντας από καιρό ανακοινώσει ότι δεν θα εμπλακεί με την… επόμενη ημέρα του Δήμου, τουλάχιστον στην φάση αυτή.

Σχολιάζοντας λοιπόν τα όσα εσχάτως εξελίσσονται σημειώνει:

«Φιλοδοξίες, Όνειρα, και υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Το να γίνεις από δημοτικός σύμβουλος, Δήμαρχος δεν ανεβαίνεις απλά σκαλοπάτι αλλά αλλάζεις σκάλα. Το να γίνεις από απλός πολίτης Δήμαρχος απλά αλλάζεις πλανήτη… Μην το δοκιμάσετε… Είναι κρίμα για εσάς και για την πόλη.

Τι χρειάζεται κανείς για να γίνει καλός Δήμαρχος; Σκέτος Δήμαρχος γίνεσαι με πολλές ψήφους. Καλός Δήμαρχος όμως;

Νομίζω πως η νούμερο ένα αρετή που πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος είναι η πειθώ, μέσω της οποίας θα καθοδηγήσει τους εμπλεκόμενους φορείς και ανθρώπους σωστά ώστε να μπορέσει να ευνοήσει ουσιαστικά την πόλη που θα διοικήσει.

Επίσης πρέπει να έχει ειλικρίνεια με τον εαυτό του και με τους γύρω του. Οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για την υλοποίηση θεμάτων που ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει ειδικά όταν η αποφασιστική διαδικασία εξαρτάται από περισσότερους εμπλεκόμενους.

Πρέπει να έχει όραμα για την πόλη αλλά όχι μόνον. Πρέπει να μπορεί να κάνει τους γύρω του να το αντιλαμβάνονται και να τους καθοδηγεί ομαδικά στην επίτευξη του.

Σημαντική αρετή επίσης είναι η ικανότητα να ακούει τους άλλους και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της πόλης και όχι τα θέλω των συμφεροντολόγων κολάκων που θα τον προσεγγίσουν.

Τέλος κότσια και ανεξαρτησία να πάρει δύσκολες αποφάσεις με πρώτο γνώμονα το αύριο της πόλης και όχι την σταθερότητα της καρέκλας του.

Δεν ξέρω. Δύσκολα τα βλέπω γενικότερα.

Μήτσος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ