Στη χαμηλή απορροφητικότητα (17%) που παρατηρείται δύο χρόνια πριν από τη λήξη του και στο γεγονός ότι για την Καλαμάτα από τα 50 εκατομμύρια ευρώ της απορρόφησης (17%) διατέθηκαν μόνο 100 χιλιάδες ευρώ (μισθοδοσία προσωπικού για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών), αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Από την ανάλυση των στοιχείων που έκανε ο κ. Νίκας, φαίνεται ότι μέχρι τώρα η Καλαμάτα δε μπορεί να περιμένει έργα προϋπολογισμού πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ και πραγματικά χρήματα γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ σε συμφωνητικά, δηλαδή το 1/40 του προγράμματος.

Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας σημείωσε ότι ευτυχώς υπάρχει χρηματοδότηση από άλλες πηγές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κονδύλια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα αναπλάσεων και αθλοπαιδιών αλλά και με χρήματα από την Κυβέρνηση (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ.).

Ακόμα ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι δυστυχώς υπάρχουν δύο πραγματικότητες δηλαδή η τηλεοπτική, που προπαγανδίζεται από την Περιφέρεια και η αλήθεια, που απορρέει από την ποιότητα των κατανομών και την απορροφητικότητα.

Περί… Μεγάρου Χορού

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Νίκας έκανε λόγο και πάλι για «απρέπειες,  προχειρότητα και προσβολή του κ. Τατούλη προς το Δήμο Καλαμάτας με τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Μεγάρου Χορού για οργάνωση προεκλογικής φιέστας χωρίς αυτή να σημειώσει επιτυχία, παρά την πίεση που υπήρξε».

Συνεχίζοντας ο κ. Νίκας τόνισε ότι «η πατρότητα της ιδέας να είναι η Καλαμάτα πόλη του χορού ανήκε στον τότε Υπουργό Θάνο Μικρούτσικο και ότι η θεμελίωση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ανήκε στο Δήμαρχο Σταύρο Μπένο. Όλοι οι Δήμαρχοι (Π. Κουμάντος, Γ. Κουτσούλης) αγωνίσθηκαν για την ωρίμανση του έργου και ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη. Η πιο γενναία χρηματοδότηση έγινε όταν Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς στην προσπάθεια για την κατασκευή του Μεγάρου είχε θετική συμμετοχή και ο κ. Τατούλης».

Καταλήγοντας ο κ. Νίκας έκανε γνωστό ότι τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού θα πραγματοποιηθούν σύντομα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.