Με επίσημο τρόπο, μέσω ανακοίνωσης και συνέντευξης Τύπου, η δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας», ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις και τη διαδικασία που αποφασίστηκε προκειμένου να αναδειχθεί ο διάδοχος του Παναγιώτη Νίκα, ως επικεφαλής της παράταξης που θα οδηγήσει τον συνδυασμό στις εκλογές του 2019.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (βλέπε ΕΔΩ), από την οποία υπήρχαν δικαιολογημένες απουσίες αλλά και η μη συμμετοχή της Μαρίας Οικονομάκου, εν ενεργεία αντιδημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιας Δημάρχου κατά δήλωσή της.

Η ανακοίνωση της «ομάδας»

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομάδα αλλά και στα όσα σημειώθηκαν από τους συμβούλους που έχουν αναλάβει τον ρόλο να διεκπεραιώσουν την διαδικασία αναφέρονται τα εξής:

«Τη Δευτέρα 26/11/2018 και ώρα 9μ.μ. συνήλθαν τα εκλεγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός της πορείας του συνδυασμού μας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του επικεφαλής μας Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 23 από τα 24 εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

Ως Δημοτική παράταξη σεβόμενοι την τοπική κοινωνία την οποία υπηρετούμε με συνέπεια αλλά και την ιστορία της παράταξής μας πρέπει να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Καλαμάτας.

Η Δημοτική μας Παράταξη να συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενωμένη σ’ ένα ψηφοδέλτιο.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας θα προκύψει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών όπως αρμόζει το ύφος, το ήθος και το πνεύμα του συνδυασμού μας. Το εκλεκτορικό σώμα θα αποτελέσουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων που προέκυψαν από τις εκλογές του 2014.

Η διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής μας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ο.Ε. ΒΕΣ. με μυστική ψηφοφορία.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής».

53 αποφασίζουν, τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες

Για τη διαδικασία σε ερωτήσεις διευκρινίστηκε πως ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί μέσα από ένα εκλεκτορικό σώμα 53 ατόμων στο οποίο όσοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν έχουν και εκλέγεσθαι. Σε περίπτωση πολλών υποψηφιοτήτων θα υπάρξει και β’ γύρος και μετέπειτα ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί από το 50%+1.

Πέραν τώρα αυτών πρόσκληση συμμετοχής όπως σημειώθηκε θα γίνει και στην κα Οικονομάκου η οποία έχει δηλώσει την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Καλαμάτας, εάν επιθυμεί να συμμετάσχει «…καθώς αποτελεί μέρος της δημοτικής ομάδας».

Οι Θ. Ηλιόπουλος και Γ. Φάββας σε ερωτήσεις παράλληλα ανέφεραν πως «…όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει αυτοδεσμεύεται να ακολουθήσει κιόλας ενωτικά την δημοκρατική επιλογή», ενώ για συμπλεύσεις ή συνεννοήσεις στον ευρύτερο χώρο αυτό το… έργο θα το αναλάβει ο επικεφαλής μετά την ανάδειξή του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.