Ως μία υποψηφιότητα που μπορεί να αποτελέσει «σωσίβιο», παρουσιάζεται αυτή του χειρούργου και πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Ο ίδιος αν και δεν έχει εκφράσει επισήμως επιθυμία, εντούτοις ποτέ δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, με τις σημερινές συγκυρίες και τα όσα έχουν διαμορφωθεί στον κεντροδεξιό χώρο να δείχνουν ιδανικά προκειμένου ο ίδιος να ηγηθεί μίας ενωτικής πρωτοβουλίας.

Μάλιστα οι γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα επιβεβαιώνουν ότι η αποδοχή στο πρόσωπο του Π. Γιαννόπουλου θα είναι σχεδόν καθολική, ενώ πιθανή υποψηφιότητά του εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σ’ όλο το αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου Καλαμάτας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση Γιαννόπουλου έχει εξεταστεί και από τη ΝΔ (που διατηρεί ωστόσο αποστάσεις ασφαλείας), με στελέχη της Πειραιώς πάντως να «βλέπουν» στο πρόσωπο του ιατρού τον υποψήφιο που θα ενώσει τον χώρο αλλά και που μπορεί να έχει διεισδυτικότητα και σε άλλους.

Τέλος τονίζεται ότι το… πρέσινγκ προς τον Π. Γιαννόπουλο, είναι μεγάλο και από την πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας Νίκα, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα στήριζε τον πρώην αντιδήμαρχο σχεδόν στο σύνολό της, έστω και την τελευταία στιγμή, με δημοτικούς συμβούλους να σημειώνουν πως θα… έβγαζε πολλούς από τη δύσκολη θέση.

Το κατά πόσο θα πειστεί ο κ. Γιαννόπουλος να μπει μπροστά στην προσπάθεια αυτή, είναι κάτι που απλώς μένει να φανεί. Για την ιστορία εκκρεμεί η συνάντηση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», όπου και θα αναζητηθεί εκ νέου πεδίο… συνεννόησης για να αποφευχθεί το… ναυάγιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.