Το δικό της αυτοδιοικητικό «στίγμα» έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του συνδυασμού της, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο Δήμο Καλαμάτας. Η Ελένη Αλειφέρη έθεσε ως όραμά της «να καταστεί η Καλαμάτα, η Πρώτη Πόλη, η Πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου».

Η υποψήφια Δήμαρχος εστίασε στο αυτοδιοικητικό της προφίλ σημειώνοντας: «Κυρίαρχο για μένα και για τους συμπολίτες μας και σ’ αυτή τη διαδικασία, είναι η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω χρόνια τώρα. Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι σε πολλά γήπεδα, αλλά μόνο σε ένα πρωτάθλημα. Της Αυτοδιοίκησης. Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση ενεργά και έχω διακριθεί στις υψηλότερες βαθμίδες της. Είμαι υπερήφανη που είμαι αυτοδιοικητικό στέλεχος. Είμαι υπερήφανη να δηλώνω και ν’ αποδεικνύω  ότι Ζω για την Αυτοδιοίκηση και όχι από την Αυτοδιοίκηση».

 

Γιατί διεκδικεί το Δήμο Καλαμάτα η Ελ. Αλειφέρη

Όσον αφορά τους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση μου να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου της Καλαμάτας, δεν είναι ούτε ευκαιριακή, ούτε από προσωπική πολιτική φιλοδοξία, ούτε γιατί θεωρώ ότι μετά τον πετυχημένο Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα δεν υπάρχουν αξιόλογα και ικανά στελέχη να συνεχίσουν το έργο τους στο Δήμο. Αποφάσισα να διεκδικήσω την υποψηφιότητα ως Δήμαρχος για τρεις κυρίως  λόγους:  

Πρώτος λόγος. Είναι πολύ απλός και ξεκάθαρος: Εδώ ζω, εδώ δραστηριοποιούμαι, εδώ θέλω να προσφέρω. Αισθάνομαι καθήκον και υποχρέωση να εισφέρω όλη τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτω στον Δήμο με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Εδώ θεωρώ ότι θα είμαι  χρήσιμη.  

Δεύτερος λόγος. Με το νέο νόμο της απλής αναλογικής που θα ισχύσει από τις επερχόμενες εκλογές, ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα  κλυδωνισθεί  θα δοκιμαστεί από νέες αναταράξεις. Πολιτικά, είναι η περίοδος, κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση αποκτά νέα χαρακτηριστικά και είτε συμφωνούσαμε είτε διαφωνούσαμε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, οφείλουμε να υπηρετήσουμε το νέο πλαίσιο μέχρι να βρει η Αυτοδιοίκηση ένα σίγουρο βηματισμό μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, στείρα αντιπολίτευση, μιζέρια, πρακτικές διχασμού και προσωπικές στρατηγικές οποιουδήποτε. Θα πρέπει να επιτύχουμε ένα διοικητικό και αυτοδιοικητικό μοντέλο αφ’ ενός μεν δημοκρατικής λειτουργίας, με συνέργειες, συνεργασίες, συγκλίσεις προγραμμάτων και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, το οποίο όμως  θα είναι άμεσο και αποτελεσματικό έτσι ώστε να οδηγήσει την κοινωνία μπροστά. Και αυτή την απαίτηση των καιρών είμαι βέβαιη πως μπορώ να την επιτύχω.

Τρίτος  και φυσικά ο κυριότερος λόγος.  Το όραμα μου για το Δήμο Καλαμάτας δεν είναι ούτε ουτοπικό, ούτε άπιαστο. Είναι το όραμα κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Είναι το ώριμο αίτημα της κοινωνίας μας, που για εμένα και τους συνεργάτες μου, είναι διαταγή, είναι Δέσμευση. Πολύ απλά να γίνει η Καλαμάτα μας, η Πρώτη Πόλη, η Πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, με αιχμή του δόρατος το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι. Θέλουμε να αναδείξουμε την Καλαμάτα όχι μόνο ως προορισμό αλλά και ως πύλη και  αφετηρία (τουριστική, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οικονομικής ανάπτυξης) για όλη την Πελοπόννησο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολιτισμός, ο πρωτογενής τομέας η καθημερινότητα,  η κοινωνική πολιτική, η συνέχιση των έργων υποδομής στην πόλη, στο κέντρο, στις γειτονιές της Καλαμάτας αλλά και στις δημοτικές ενότητες, θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Αντιθέτως θα αποτελούν  προτεραιότητά μας.  Με όλα αυτά τονίζω για μια ακόμη φορά ότι, η εξωστρέφεια του Δήμου μας θα είναι το πρώτο μας μέλημα ώστε να καταστεί η Καλαμάτα πόλη – Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, γιατί το αξίζει».

 

Κάλεσμα Αλειφέρη προς πάσα κατεύθυνση

Η Ελένη Αλειφέρη παράλληλα έκανε κι ένα κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση σημειώνοντας: «Όσοι έχουν το ίδιο όραμα, τον ίδιο στόχο μ’ εμάς είναι καλοδεχούμενοι στην παράταξη μας. Στη δική μας παράταξη δεν θα υπάρχουν ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά διακρίσεις. Όλοι είμαστε ίσοι. Στόχος να προχωρήσουμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες. Ο Δήμος με τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους στην υπηρεσία των αναγκών των πολιτών. Να γίνει ο Δήμος Καλαμάτας Πρωτεύουσα Δύναμη της Πελοποννήσου, όπως ταιριάζει στους συμπολίτες μας και στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας».

 

Ακολουθεί ιδρυτική διακήρυξη και υποψήφιοι…

«Η ιδρυτική διακήρυξη αρχών και θέσεων θα παρουσιαστεί σε επόμενη εκδήλωση μαζί με τους συνεργάτες που θα στελεχώσουν τη Δημοτική μας Παράταξη,  εκεί  θα ανακοινωθεί το όνομα του Συνδυασμού και στη συνέχεια το Πρόγραμμα.  Όλη αυτή η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε  θα είναι πρότυπο επικοινωνίας με στόχο να γίνει κτήμα και στον κάθε  πολίτη το περιεχόμενο της δικής μας Αυτοδιοικητικής  Πρότασης», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ελένη Αλειφέρη και συμπλήρωσε: «Το Πρόγραμμά μας δεν θα είναι μια εξαγγελία  πλειοδοσία έργων  και δράσεων που απλώς θα αποτυπώνονται στο χαρτί. Θα είναι ασφαλώς η συνέχεια των σημαντικών που είναι ήδη προγραμματισμένα και σε εξέλιξη, αλλά θα περιλαμβάνονται και νέες ιδέες, ολοκληρωμένη στρατηγική μελετημένη και με στόχευση ώστε να προσδώσει διαφορετικά δεδομένα στο μέλλον των συμπολιτών μας, ιδέες που θα τις προτείνουμε σε όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους και φυσικά για έγκριση στους δημότες».

 

Η Ελένη Αλειφέρη για τον… συνωστισμό κεντροδεξιών υποψηφίων

Απαντώντας για τον… συνωστισμό των υποψηφίων από τον κεντροδεξιό χώρο, η Ελένη Αλειφέρη τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι ανήκω στη ΝΔ και οφείλω να πω ότι με τον τρόπο που έχω υπηρετήσει όλες τις αυτοδιοικητικές θέσεις, έχω δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν κάθε φορά αλλά και τις προσδοκίες της παράταξης μου από ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη, δεν κομματικοποιείται, ιδιαίτερα με το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να κυβερνηθεί ένας δήμος χωρίς συνεργασίες… Εγώ γνωρίζω καλά πως έχω την εμπιστοσύνη τόσο στη βάση της ΝΔ όσο και στο στελεχιακό δυναμικό και στα όργανά της… Είμαι άνθρωπος των συγκλήσεων, των συναινέσεων, των συνεργασιών και πιστεύω πως όλο αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η αυτοδιοικητική μας πρόταση. Σε όλη αυτή τη διαδικασία εγώ θα επιμείνω στην αυτοδιοικητική μου πρόταση αλλά και στις συγκλήσεις, στις συναινέσεις και τις συνεργασίες».

Σε άλλο σημείο η κα. Αλειφέρη ανέφερε: «Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις και με την κα Οικονομάκου και με όλα τα στελέχη που υπηρετούν αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικές. Άρα, λοιπόν, όσοι πρεσβεύουμε τις συνέργειες και τις συνεργασίες που μπορούμε να τις έχουμε μετεκλογικά, μπορούμε κάλλιστα πάντοτε αυτές να τις επιτύχουμε και προεκλογικά».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.