Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη καθώς και το υδατοδρόμιο της Πύλου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν μετά από πρωτοβουλία τους, ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής , με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε.

Η υλοποίηση των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων αποτελεί ξεκάθαρα κύριο στόχο της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι για ακόμα μία φορά διεκδικούν όσα αξίζουν στον τόπο τους.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 το έργο θα δημοπρατηθεί. Όσο για το αεροδρόμιο σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την αναβάθμισή του, ως Διεθνές αεροδρόμιο με ΣΔΙΤ. Επίσης έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το υδατοδρόμιο της Πύλου η οποία προσφέρει φυσική προστασία και έτσι θα δοθεί προτεραιότητα μεταξύ άλλων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο . Επιβάλλεται λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα έργα, που θα κάνουν τη Μεσσηνία και κατ’ επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό. Συνεχίζουμε όλοι μας τον αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση διεκδικώντας όσα πραγματικά μας αξίζουν».

 

«Κι όμως κάτι κινείται…» λένε οι ξενοδόχοι

«Κι όμως κάτι κινείται…»: Την διαπίστωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής. Σύμφωνα με τον κ. Καραλή, «η επί δεκαετίες αναμονή και ταλαιπωρία των Μεσσηνίων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται το Νομό μας, φαίνεται να παίρνει τέλος με τη δημοπράτηση του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη που προβλέπεται στις αρχές του 2019. Για το Αεροδρόμιο ανοίγονται νέοι ορίζοντες εφόσον δημοπρατηθεί με σχήμα Σ.Δ.Ι.Τ. και προχωρήσει η αναβάθμιση και ανάπτυξή του όπως έχει σχεδιαστεί ως «Διεθνές Αεροδρόμιο».

Καταλήγοντας, ο κ. Καραλής σημείωσε ότι «…όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό της Μεσσηνίας πρέπει να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο για στενή παρακολούθηση των παραπάνω θεμάτων που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.