Προετοιμασία του Δήμου Καλαμάτας ενόψει του χειμώνα

0
1

Ο «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2018 – 2019» αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας. Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Δήμαρχος Π. Νίκας, ενώ προήδρευσε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και φορέων που είχαν προσκληθεί, συνήχθησαν δε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Δήμαρχος Π. Νίκας, σε χαιρετισμό του, απηύθυνε ευχαριστίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές ομάδες, για τη βοήθεια την οποία παρέχουν στο Δήμο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεργασία, δεδομένων των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις ελλειμματικές υποδομές. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρίσκεται σε καλύτερους χώρους, που της έχει παραχωρήσει ο Δήμος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, τονίζοντας ότι οι εθελοντές είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι του Δήμου.

Ο Π. Νίκας είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει οχήματα κατάλληλα για παρεμβάσεις σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία είναι στη διάθεση και άλλων Δήμων. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε ότι από άποψη αντιπλημμυρικής προστασίας η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά εργολαβιών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο και από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα, ενώ ολοκληρώνεται η εργολαβία της Περιφέρειας στη Νέα Είσοδο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται ο αγωγός ομβρίων από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, ενώ έχει αναδειχθεί εργολάβος για τη βελτίωση της απαγωγής των oμβρίων υδάτων στην περιοχή Νησάκι Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» υπάρχουν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Το πρώτο αντιπλημμυρικό που θα προταθεί είναι το έργο από την οδό Ευριπίδου, που μέσω των οδών Ακρίτα και Ναυαρίνου θα οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα, δίπλα από τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προμήθεια αλατιού, ώστε να μένουν ανοιχτοί οι δρόμοι στις ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.