Πολλές είναι οι «αναγνώσεις» των… εξελίξεων στο περιφερειακό πεδίο της Πελοποννήσου. Τα όσα με ραγδαίους ρυθμούς συμβαίνουν τελευταία αλλά και τα όσα έρχονται από το… παρελθόν, δημιουργούν ένα νέο τοπίο, με τις ισορροπίες πλέον να διαμορφώνονται σε νέα βάση.

Το «κύμα» ανεξαρτητοποιήσεων από την παράταξη Τατούλη καθώς και ο συγκρουσιακός λόγος και το κλίμα έντασης που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και πρωτοκλασάτα στελέχη του επιλέγουν ως… πολιτική δείχνουν ότι δρομολογούν και τις εξελίξεις, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Σε επίπεδο Μεσσηνίας η παράταξη Τατούλη αριθμεί ήδη τρεις απώλειες (Αλειφέρη, Μαντά, Χρονά), ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, με περιφερειακούς συμβούλους να λαμβάνουν αποστάσεις από την περιφερειακή αρχή.

Οι εξελίξεις πάντως και το… κλίμα που έχει διαμορφώσει η περιφερειακή αρχή Τατούλη, οδήγησαν και στην αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους να απέχουν. Έτσι ο Πρόεδρος του Σώματος, μη έχοντας άλλη επιλογή, καθώς δεν κατέστη δυνατή η ύπαρξη απαρτίας, ανέβαλε για την ερχόμενη εβδομάδα, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα των μειοψηφιών, αν και στην πραγματικότητα τίποτα διαφορετικό δεν θα μπορούσε να πράξει. Κι αυτό καθώς η «Νέα Πελοπόννησος» έχει απολέσει την πλειοψηφία, μοιάζοντας… εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Τα ζητήματα πάντως δείχνουν να είναι πολλά, με το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες να μοιάζει ως εξαιρετικά… ακανθώδες, εφόσον κάτι δεν αλλάξει δραματικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.