Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος όπως κάθε χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου 2018 αναβιώνει ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδος.

Ελάχιστα μέρη στον κόσμο έχουν την πολυτέλεια, όταν κοιτάζουν την ιστορία τους, να βρίσκουν 5.000 χρόνια συνεχόμενης ιστορίας, συνεχόμενης παρουσίας ανθρώπων, σε ένα μέρος που η φυσική του ομορφιά, και η στρατηγική του θέση, το ευλόγησαν να είναι πάντα στην καρδιά των γεγονότων, από τα έπη του Ομήρου μέχρι σήμερα.

191 Χρόνια μετά τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, 20 Οκτωβρίου 2018, στο παλιό λιμάνι της Πύλου, ξεκινώντας στις 20:00,  θα ζωντανέψει η ιστορία στο ίδιο μέρος που γράφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με συμμετοχή παραδοσιακών ιστιοφόρων από όλη την Ευρώπη, συνθέτοντας μια αναπαράσταση της Ναυμαχίας με ζωντανή ιστορική αφήγηση, έως και την εντυπωσιακή καταστροφή του ομοιώματος της τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας.

Ένα γεγονός τόσο ιστορικό στη σημασία του, αλλά τόσο ανθρώπινο στην υπόστασή του. Θ’ αναβιώσουν οι ιστορικές αποφάσεις των Ναυάρχων, οι διπλωματικές προσπάθειες, και οι μεγάλες πολεμικές στιγμές της Ναυμαχίας, αλλά και η αγωνία, τα διλήμματα, και οι ελπίδες των πολεμιστών, που στις 20/10/1827, μέσα στην ένταση και τον πανικό της μάχης, οι απλοί αυτοί άνθρωποι, ίσως και να ένιωσαν πως γράφουν ιστορία, πως η Ελλάδα ξαναγεννιέται μπροστά τους.

Σκοπός του Δήμου Πύλου Νέστορος, είναι η δημιουργία μιας γιορτής με χαρακτήρα διαχρονικό, η οποία με σεβασμό στην ιστορία, και την αισθητική που αρμόζει, να παρουσιάζει την διαδρομή προς τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ