Οι τελικές επιλογές των υποψηφίων που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στις Περιφέρειες θα προκύψουν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, σύμφωνα και με τα όσα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός είχε σημειώσει με αφορμή ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες: «Για το κόμμα μου δεν θέλω να προτρέξω, Θα έχουμε διαδικασίες αλλά ήδη έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις . Θα στηρίξουμε πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν αποδείξει μέσα από τη δράση τους ότι έχουν καταρχάς το χαρακτηριστικό της εντιμότητας και έδωσαν μάχες για να ανοίξουν δρόμους ενίσχυσης συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, έδωσαν μάχες για την οικολογία και την δημοκρατία. Σε αυτό το κλίμα είμαστε ανοικτοί σε πρόσωπα που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχονται από κεντροαριστερά αλλά και κάποιους έντιμους που προέρχονται από κέντρο και κεντροδεξιά. Δεν θα συνεργαστούμε με πρόσωπα που υποστηρίζει η ΝΔ γιατί είναι άλλη η ατζέντα της ΝΔ».

Το όνομα πάντως που εδώ και καιρό… παίζει στην Πελοπόννησο και σχετίζεται με τον «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια είναι αυτό του σημερινού γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.

Η συγκεκριμένη επιλογή δεν αποτελεί έκπληξη, εφόσον τελικά προχωρήσει και σίγουρα υπάρχει η εκτίμηση ότι θα έχει πολύ καλύτερη τύχη από την επιλογή Βουδούρη στις προηγούμενες εκλογές, τότε που αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει Δέδε, πιθανόν να είχαμε διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η όποια επιλογή -πάντα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- τοποθετείται το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ